Guy Verlinde uit Aartrijke eert ‘Unsung Heroes’ met akoestisch pareltje

© Guy Verlinde
© Guy Verlinde
Redactie KW

Het is de héél bijzondere, muzikale bijdrage van de uit Aartrijke afkomstige bluesmuzikant op zaterdag 5 december, de Internationale Dag van de Vrijwilliger.

Enkele weken geleden schreef Guy Verlinde het nieuwe nummer ‘The Unsung’. Met deze song brengt hij een ode aan ‘the unsung heroes’ oftewel de vele vrijwilligers en zorgverleners die in deze coronatijden, die velen steeds zwaarder vallen, belangeloos het beste van zichzelf geven. “Deze vaak onzichtbare mensen zijn de helden van vandaag”, motiveert Verlinde. “Keer op keer staan ze er wanneer we ze nodig hebben. Deze vrijwilligers loodsen ons door moeilijke momenten en vormen op die manier een warme, maatschappelijke deken. Zij brengen licht wanneer het donker en kil is.”

Gents Solidariteitsfonds

Deze nieuwe helden wilde Verlinde op een spreekwoordelijk manier zelf in de bloemetjes zetten. Daarom pende hij het akoestisch miniatuurtje ‘The Unsung’: “We all need someone on our Way/who will lead us to tomorrow in the Way from yesterday.”

De in de Arteveldestad wonende zanger-gitarist koppelde terug naar het Gentse cultuurhuis Victoria Deluxe. Zij kwamen met het idee om een beklijvende videoclip te draaien bij dertien plaatselijke organisaties die deel uitmaken van het Gentse Solidariteitsfonds. Verspreid over de stad Gent zijn het plekken waar vrijwilligers op weekbasis materiële noodhulp verstrekken aan zo’n tienduizend (!) plaatselijke individuen en gezinnen. Of hoe je hartverwarmend vandaag definieert. Wonderlijke gestes.

(SVV)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.