Gloednieuwe band Subatomic Strangers brengt eerste nummer uit: “Na meer dan twee jaar mogen we eindelijk het podium op”

Nicholas Vermeersch, Jonas Vanelstlande, Sharon Braeye en Arne Stroobant repeteren iedere vrijdagavond op een zolderkamer in Rumbeke. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Sinds eind 2018 verzamelen vier West-Vlaamse vrienden zich op een zolderkamer in Rumbeke om hun passie voor muziek te delen. Iedere vrijdagavond repeteren ze en schrijven ze hun eigen nummers. Nu, meer dan twee jaar later, zijn ze volledig klaar om hun werk met het grote publiek te delen. “Wij stralen enthousiasme en motivatie uit en dat willen we delen met zo veel mogelijk mensen”, klinkt het.

Enkele jaren geleden deed Sharon Braye (28) uit Wervik auditie als zangeres bij een band. Ze stuurde enkele eigen nummers door en die vond de gitarist Nicholas Vermeersch (25) uit Rumbeke interessant. Op die manier zijn ze op het idee gekomen om samen muziek te maken. Niet veel later kwam de drummer Arne Stroobant (26) uit Lichtervelde en de bassist Jonas Vanelstlande (23) uit Avelgem erbij en ontstond hun eigen band. De vier muziekliefhebbers spelen al meer dan twee jaar samen en hebben ondertussen een twintigtal nummers gemaakt. Pas nu hebben ze besloten om hun creaties ook naar buiten te brengen. “In het begin was het eerder een soort van ontspanning, een hobby, maar wel met in ons achterhoofd om misschien toch ooit ergens te geraken”, vertelt Sharon.

Sharon is management assistent, Nicholas labomedewerker, Arne studeert voor vertaler aan de UGent en Jonas studeert multimedia- en informatietechnologie aan de Howest. Iedere vrijdagavond maken ze naast hun werk of studies tijd vrij om een drietal uur af te spreken op de zolderkamer in Rumbeke van Nicholas. Op die momenten repeteren ze, doen ze inspiratie op en schrijven Engelstalige nummers. “We proberen niet te veel over de liefde te schrijven”, zegt Sharon. “We hebben een drietal nummers die wel over de liefde gaan, maar we hebben ook bewust gekozen voor andere, originelere thema’s. Zo hebben we ook bijvoorbeeld een nummer over eenzaamheid. Over de naam van onze band hebben we heel erg lang nagedacht. Uiteindelijk hebben we voor ‘Subatomic Strangers’ gekozen. Eigenlijk gewoon omdat we vonden dat het goed klinkt, maar er zit geen speciale of verborgen betekenis achter.”

We kiezen bewust voor andere en originelere thema’s dan de liefde

New Wave

Subatomic Strangers focust zich op een heel omvangrijk genre, dat gaat van New Wave tot pop tot rock. Daarbij laten ze zich niet alleen inspireren door bands uit de jaren tachtig zoals Depeche Mode, Duran Duran en The Sisters of Mercy, maar ook door modernere groepen zoals Gorillaz en SX. De insteek van New Age maakt hun muziek bijzonder: “Ik ben al altijd fan geweest van New Age”, vertelt Sharon. “Het is iets dat ik van mijn vader heb meegekregen, denk ik. Aangezien iedereen in de band dat genre ook graag hoort, was het ideaal om daarin verder te gaan. Het komt trouwens ook niet veel voor dat vrouwen zingen in dit genre, dat onderscheidt ons van anderen in de muziekwereld.”

Op zaterdag 28 augustus om 21 uur vindt hun allereerste optreden plaats in Avelgem ter gelegenheid van La Braderie. “Na meer dan twee jaar zullen we eindelijk op het podium staan. Er staan zestien nummers op de planning. Het is alleszins al een goed begin, we kijken er allemaal naar uit!” Het enthousiasme, de motivatie en de ambitie bij Subatomic Strangers zijn groot: “We willen in de toekomst graag vaak optreden en zo veel mogelijk mensen aanspreken. Onze droom is om deel te nemen aan het W-Festival. Dat is een festival speciaal voor New Wave-bands en daar treden veel muziekgroepen op naar wie wij opkijken.” Hun allereerste muziekvideo ‘Enough of you’ kan je alvast bekijken op hun YouTube-kanaal. (SM)

Je kan Subatomic Strangers volgen op Facebook en Instagram, telkens via SubatomicStrangers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier