Geike en Arno triomferen in Ultratop

Arno op de hoes van 'Vivre (Parce que - La Collection)'© gf
Arno op de hoes van 'Vivre (Parce que - La Collection)'© gf
Redactie KW

Hooverphonic spoelt de Eurovisiesongfestivalkater door met een eerste plaats voor ‘The Wrong Place’ in de singleshitlijst. In de album charts beklimt Le plus beau dan weer de hoogste plaats met zijn nieuwe langspeler ‘Vivre (Parce que – La Collection)’, die hij samen met pianist Sofiane Pamart opnam.

Vorige week steeg ‘The Wrong Place’ van Hooverphonic door van 28 naar tien in de Ultra Singles top 50. Dit weekend stijgt het nummer, dat de voorbije weken niet van de radio weg te branden was, door naar de koppositie. Hiermee nemen Geike en haar mannelijke muzikale kompanen een beetje wraak op de public voters van het Eurovisiesongfestival afgelopen weekend in Rotterdam. Daar moest Hooverphonic genoegen nemen met een negentiende plaats.

Ook in de albumlijst doet de band het uitstekend. ‘Hidden Stories’ stijgt opnieuw en wel van vier naar drie.

Hattrick voor Arno

De fans van Arno Hintjens zijn hem duidelijk nog niet vergeten. In de Ultra Album top 200 komen The Lonesome Zorro en Sofiane Pamart binnen op één met het intimistische ‘Vivre (Parce que – La Collection)’. Het zestiende soloalbum van Arno is de derde nummer één-notering in deze lijst voor de naar Brussel uitgeweken Oostendenaar. Eerder bezette hij met de cd’s ‘French Bazaar’ (2004) en ‘Jus de Box’ (2007) de koppositie. (svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.