Frietrock wil 12.000 man per dag op nieuwe festivalweide

© (Foto EF)
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

In tegenstelling tot Pukkelpop zal Frietrock in Ieper wel plaatsvinden, tenminste als de coronasituatie niet meer veranderd. Het festival wordt een driedaags betalend festival op terrein aan Ter Waarde in Ieper. De capaciteit is 12.000 mensen per dag.

Vorige week gooide Pukkelpop de handdoek in de ring en werd de festivaleditie voor dit jaar geannuleerd. Volgens de richtlijnen zou de organisatie per dag tot 20.000 mensen moet testen en dat blijkt niet haalbaar. Vanaf 13 augustus is het Covid Safe Ticket van kracht. Dat is bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Vanaf 13 augustus kan dat bij evenementen vanaf 1.500 mensen in open lucht. Met het Covid Safe Ticket kunnen mensen bewijzen dat ze al 2 weken volledig zijn gevaccineerd, recent negatief testten of het voorbije half jaar al eens besmet zijn geweest met het coronavirus. Een negatieve PCR-test is 48 uur geldig, een sneltest is slechts 24 uur geldig.

Patrick Thijs van het Ieperse Frietrock begrijpt de organisatoren van Pukkelpop, maar zelf gaat hij samen met zijn team wel verder. Frietrock vindt dit jaar voor het eerst plaats op een 12.000m² groot terrein aan Ter Waarde in Ieper en dat op 10, 11 en 12 september. Het muziekevenement, dat voor het eerst betalend is, zal een maximum van 12.000 bezoekers per dag. “Wie naar het festival komt zal eerst door een tent moeten passeren, die even buiten het terrein staat”, zegt de medeorganisator Patrick Thijs. Daar wordt het Covid Save Ticket van de bezoeker gecontroleerd. Ook zullen er sneltets beschikbaar zijn. “Op die manier moet het ons toch lukken om alles in veilige banen te leiden.” Als de regels blijven zoals ze nu op papier staan, gaat Frietrock in ieder geval door. Mochten de maatregelen verstrengen, dan moet alles opnieuw worden bekeken. In Nederland werden bijvoorbeeld alle meerdaagse evenementen afgeschaft.

Ondertussen maakte Frietrock al enkele namen bekend: Martin Solveig, Zach Person, The Levellers, De Kreuners, Martin Solveig & GTA, Bakermat, Skumic, Brutus, Black Box Relevation, Channel Zero en Hich Hi. Tickets kosten 92 euro voor combiticket en 37,50 euro voor een dagticket. De organisatie zet ook enkele VIP-arrangementen op poten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier