https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Frietrock werkt aan volwaardig festival voor september

© (Foto EF)
© (Foto EF)
Redactie KW

De organistoren van het Ieperse muziekfestival Frietrock hebben er vertrouwen in dat ze in september een volwaardig festival op poten kunnen zetten. Ze wijken daarvoor uit naar een nieuw 12.000 m² groot terrein aan Ter Waarde, waar in 3 dagen tijd niet enkel Belgische, maar ook enkele internationale groepen moeten te zien zijn. Daarnaast plannen ze in april een coronaproof satellietfestival voor en door Ieperlingen.

Wie dacht dat Frietrock dood is, heeft het goed mis. “Wij gaan ervanuit dat een festival in september al opnieuw moet lukken”, klinkt het bij de organisatoren. “We zijn volop aan het voorbereiden, bij ons is er van terughoudendheid geen sprake. Wellicht zullen er in september wel nog bepaalde maatregelen gelden, maar wij gaan voor de volle capaciteit. Natuurlijk houden we er rekening mee dat het anders kan uitdraaien, en daarom werken we verschillende scenario’s uit.”

Ondertussen ligt de line-up voor het weekend van 10,11 en 12 september al min of meer vast. “Het is echter nog te vroeg om al namen bekend te maken”, zegt medeorganisator Patrick Thijs. “Met heel wat bands is er een informeel akkoord, maar de toezeggingen gebeuren pas vanaf 15 maart, als de overheid een beslissing neemt rond de festivals. We hebben de indruk dat het vanaf 15 augustus volle bak zal losbasten. Veel groepen uit eigen land worden wellicht overbevraagd en daarom proberen we enkele klinkende internationale namen naar Ieper te krijgen.”

Vorig jaar zou het festival voor het eerst plaatsvinden aan het Hamiltonpark, nadat het 12 keer op De Leet stond geprogrammeerd. De editie van vorig jaar viel echter in het water door corona. Ondertussen bekeken organisatoren en stadsbestuur de locatie opnieuw en blijkt dat het Hamiltonpark niet groot genoeg is voor wat Patrick Thijs en zijn collega’s nu voor ogen hebben. “Daarom wijken we uit naar Ter Waarde, waar we over een nieuw festivalterrein van 12.000 m² kunnen beschikken”, zegt Tibo Bouckaert. “Het wordt een groot verschil met de vroegere locatie hier midden in de stad, wat meteen een heleboel beperkingen met zich meebracht.”

“Toch blijven we trouw aan onze filosofie van een stadsfestival”, aldus Jeroen Carette, die als externe kracht werd aangetrokken. “Het nieuwe terrein is voor de Ieperlingen echt niet ver. Je kan perfect te voet gaan, maar ook voor mensen die van elders komen is alles gemakkelijk bereikbaar. Je kan het nog best vergelijken met het Cactusfestival in Brugge, even buiten de stadskern, maar toch nog dicht genoeg om van een echt stadsfestival te kunnen spreken.”

Nog iets nieuws: de organisatoren willen op 16, 17 en 18 april, als corona het toelaat, met ‘Frietrock on Fire’ al een kleine versie van het muziekevenement lanceren. “Daarvoor gebruiken we het Hamiltonpark wel”, zegt Patrick Thijs. “Het wordt een muziekevent voor zo’n 400 toeschouwers, volledig coronaproof. We nodigen de Ieperse horeca uit om met een standje op het terrein te staan. Op die manier kunnen die mensen iets terugwinnen van het verlies tijdens corona. Het satellietfestival komt er voor en door de Ieperlingen, om lokale artiesten en plaatselijke handelaars te steunen.”

De ticketverkoop voor Frietrock start op 15 april. Meer info binnenkort op www.frietrockleet.be . (CMW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.