Franky Pluym brengt eerste single ‘Stukje Van Mezelf’ uit

Franky Pluym brengt zijn eigen single ‘Stukje Van Mezelf’ uit. © GF
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

‘Stukje Van Mezelf’ is de debuutsingle van zanger Franky Pluym (40) uit de Edmond Devloostraat. Al vele jaren maakt Franky de Vlaamse podia onveilig met een gevarieerd repertoire van Engelstalige en Nederlandstalige klassiekers, maar hij wou al een tijdje een nummer dat echt van hem was.

“Toen auteur-componist Andy Vanspranghe ‘Stukje Van Mezelf’ aan mij voorstelde, was ik meteen verkocht. Andy nam ook het arrangement en de productie voor zijn rekening en kon bij de opnames rekenen op de hulp van enkele van mijn boezemvrienden en tevens topmuzikanten: Tim Van Quathem tekende voor de bas en Pedro Desomer nam het orgel voor zijn rekening”, vertelt Franky, die lesgeeft als regent wiskunde-fysica aan het Sint-Janscollege in Poperinge.

Mooie herinnering

Het nummer werd nog persoonlijker door de medewerking van zus Cindy (backingvocals). “En muzikale duizendpoot Hendrik Caron haalde voor dit project met plezier zijn viool nog eens boven. Het nummer werd integraal opgenomen in Sonic Hill Recording Studios in Poperinge”, aldus Franky.

‘Stukje Van Mezelf’ vertelt het verhaal van de mooie herinnering aan een geliefde uit een ver verleden. “Aangezien het nummer niet autobiografisch is, had mijn vrouw er geen enkel probleem mee dat ik dit wou zingen”, lacht Franky, die tevens als gemeenteraadslid zetelt voor Vleteren Actief.

Positieve boodschap

“Het nummer werd oorspronkelijk geschreven als een ballade, maar er werd uiteindelijk gekozen voor up tempo, omdat de song een heel positieve boodschap bevat: er is niets mis met af en toe terugdenken aan een mooi moment met iemand, terwijl je een perfect gelukkig leven opgebouwd hebt met iemand anders. Herinneringen zijn er om te koesteren, niet om te vergeten”, aldus nog zanger Franky.

‘Stukje Van Mezelf’ is terug te vinden op alle downloadplatforms, zoals bijvoorbeeld op Youtube.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(AHP-GF)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.