Festival ter ere van Arne Lannoy kan doorgaan: ticketverkoop van start

De organisatoren van Rock Beats Cancer: Sander Breughe, Lou Breughe, Jolien Goemaere, Matthias Clarysse, Joren Boute, Thomas Jacques, Michiel Breughe en Martine Taillieu.© (Foto JS)
De organisatoren van Rock Beats Cancer: Sander Breughe, Lou Breughe, Jolien Goemaere, Matthias Clarysse, Joren Boute, Thomas Jacques, Michiel Breughe en Martine Taillieu.© (Foto JS)
Redactie KW

De regering gaf onlangs groen licht voor de organisatoren van festivals. Onder andere voor de organisatie van ‘Rock Beats Cancer’, het Ledegemse festival dat op 17 en 18 september plaatsvindt, is dit fantastisch nieuws. “Eind mei starten we de ticketverkoop op. We kijken er enorm naar uit.”

In december 2015 overleed de graag geziene Ledegemnaar Arne Lannoy op 23-jarige leeftijd. Arne was bekend als Chiroleider en zetelde ook in de OCMW-raad. Hij verloor de strijd tegen een hersentumor. Vrienden van Arne wilden de jongeman eren en organiseerden de voorbije jaren telkens Rock Beats Cancer. De opbrengst van de optredens ging telkens naar de universiteit van Gent voor de aanmoediging en ondersteuning van het onderzoek naar hersentumoren. “We merkten al snel dat we groeiden en kozen voor de sporthal als locatie. Vorig jaar speelden we met het idee om voor het eerst een echt festival te organiseren. Door de coronacrisis kon dat toen niet doorgaan”, aldus Matthias Clarysse.

Inmiddels kregen de organisatoren van Rock Beats Cancer wel groen licht om het festival straks te laten doorgaan. De vrienden wijken uit naar de Groene Jagerstraat. “Aanvankelijk hadden we het idee om het festival te organiseren op het terrein waar Cirque Magique plaatsgreep, maar we zijn enkele honderden meter opgeschoven. Voor onze eerste editie op vrijdag 17 en zaterdag 18 september hopen we op een duizendtal aanwezigen.” Dat de vrienden hun festival pas in september organiseren, is een bewuste keuze. “Deze zomer zal er al heel veel te doen zijn: Grensrock, Pukkelpop. Er stond nog niet zoveel geprogrammeerd in het door ons gekozen weekend.”

School is Cool

Inmiddels ligt de line-up voor het festival helemaal vast. “Eigenlijk bestaat Rock Beats Cancer uit twee verschillende delen. Op vrijdag is er een groot feest, op zaterdag staan verschillende groepen op het podium.” De organisatoren wisten de namen die men vorig jaar kon strikken te behouden. De bekendste naam bij het grote publiek is ongetwijfeld ‘School is Cool’. De Belgische band is al sinds 2009 actief. In 2010 won de groep Humo’s Rock Rally. Inmiddels trad School is Cool al op verschillende festivals op. Zo was de band te zien op Dranouter en Pukkelpop.

We hopen dit jaar op een duizendtal aanwezigen

Ook Pyscho 44 oogstte enkele jaren geleden veel lof tijdens Humo’s Rock Rally. Na een stille periode is de groep volledig terug. Zij stellen in Ledegem hun nieuwe album voor aan het grote publiek. Fans van radiozender Studio Brussel kennen ongetwijfeld de groep Crooked Steps. Zij wonnen in 2020 de Nieuwe Lichting. Ook Dr. Lektroluv, bekend van zijn groene masker, komt straks naar Ledegem. De Belgische dj is al jarenlang een graag geziene gast op grote festivals. De volledige line-up van het festival is te vinden op www.rockbeatscancer.be.

Naast de optredens willen de organisatoren ook inzetten op randanimatie. Zo komen er foodtrucks en wordt er met een ‘Kids Village’ gedacht aan de kinderen. De organisatoren pakken ook uit met het West-Vlaams kampioenschap sumopakworstelen. Momenteel wordt er ook nog bekeken of de organisatie een camping voor de festivalgangers kan en mag inrichten.

“Eind mei starten we met de ticketverkoop. Vorig jaar moesten we al snel onze ticketverkoop stilleggen door de coronacrisis. Toen hadden we een driehonderdtal tickets verkocht in twee weken tijd. Nu de coronasituatie er beter uitziet, hopen we toch op een pak meer.”

De vrienden van Arne Lannoy blijven met de voetjes op de grond, maar hopen met hun festival in de toekomst uit te groeien tot een vaste waarde op de festivalkalender. “Cirque Magique lokte vroeger duizenden mensen naar Ledegem. We beseffen maar al te goed dat we dat niet onmiddellijk zullen nadoen. Anderzijds moeten we ook durven dromen. We hopen elk jaar te groeien.”

Gocartrace

De voorbije jaren organiseerden de vrienden van Arne Lannoy ook meermaals een gocartrace om geld in te zamelen voor het goede doel. “Dat evenement wordt losgekoppeld van het festival, maar zal in de toekomst blijven plaatsvinden. We plannen een volgende editie in 2022”, besluit Matthias Clarysse. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier