Festival p’Latse Doen blaast tien kaarsjes uit en pakt uit met tweedaagse

Na 8 succesvolle jaren op het marktplein en een bomvol evenementenplein aan de Vlaskouter voor de 9de editie in 2019, blijft p'Latse doen ook voor deze editie deze laatste locatie trouw.© BRU
Na 8 succesvolle jaren op het marktplein en een bomvol evenementenplein aan de Vlaskouter voor de 9de editie in 2019, blijft p'Latse doen ook voor deze editie deze laatste locatie trouw.© BRU
Redactie KW

Afgelopen vrijdag heeft p’Latse Doen de affiche bekend gemaakt voor zijn verjaardageditie, gezien het festival tien kaarsjes uitblaast.

Na een sabbatjaar te hebben ingevoerd in 2020, wordt p’Latse Doen deze maal omgevormd tot een tweedaags festival die kan bijgewoond worden door een beperkt aantal toeschouwers.

“We hebben gewacht tot het laatste moment om te beslissen of p’latse Doen zou kunnen doorgaan of niet”, vertelt Deef Vanquackebeke, “Van zodra de regering versoepelingen aankondigde, was dit voor ons het moment om aan de slag te gaan. P’Latse Doen zoals de negen voorgaande edities zit er helaas niet in. Maar beter iets dan niets zou ik zeggen. Dit jaar voorzien we een tweedaags festival waarop telkens 400 toeschouwers kunnen aanwezig zijn, telkens zittend in groepjes van vier aan een tafel. Om het betaalbaar te houden vragen we ditmaal 10 euro per persoon toegang om de meerkosten die dienen gemaakt te worden te betalen. Vermoedelijk zal dit echter maar eenmalig zijn, gezien we hopelijk in de toekomst weer onze naam van gratis festival kunnen verder zetten.”

Na 8 succesvolle jaren op het marktplein en een bomvol evenementenplein aan de Vlaskouter voor de 9de editie in 2019, blijft p’Latse doen ook voor deze editie deze laatste locatie trouw.

Op vrijdag 9 juli ontvangt p’Latse Doen de tributebands: We Sir (ode aan Weezer), Mother Mercury (ode aan Queen) en niemand minder dan de Kortrijkse toppers van Turbo Alive Band, die het beste van Johny Turbo op het publiek loslaten.

Op zaterdag 10 juli staan onder meer The Radar Station en Mooneye twee winnaars van De Nieuwe Lichting van Stubru (uit 2019 en 2020). Afsluiten doet het festival p’Latse Doen die avond met de Guy Swinnen Band. De frontman van The Scabs komt in Kuurne zijn grootste Scabs-klassiekers brengen, aangevuld met heel wat ander moois.

(BRU)

Tickets voor p’Latse doen worden per tafel verkocht, waarbij 4 mensen per tafel kunnen plaatsnemen, en kost 40 euro. De ticketverkoop start op zondag 13 juni om 10 uur via www.platsedoen.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.