Festival For Friends verhuist van Lauwe naar Kortrijk

Sfeerbeeld uit 2019. © Olaf Verhaeghe
Redactie KW

Festival For Friends staat er opnieuw na een verplicht coronasabbatjaar. Niet in Lauwe dit jaar maar wel in Kortrijk. Voor de eerste maal in zes jaar werd er gekozen om te verhuizen naar het Nelson Mandelaplein op de Depart XXL site op zaterdag 25 september.

“We kunnen alvast drie artiesten meegeven die zullen aantreden, namelijk The Bicky Duets, Jeroen Delodder en Discoobar A Moeder”, weet Gaël Agneray.

De organisators beloven meer namen aan te kondigen volgende maand om dan op het einde van de maand de volledige line-up te kunnen publiceren. Ook de eerste wave van de ticketronde is ondertussen van start gegaan. “Tickets zijn beschikbaar vanaf 10 euro per ticket of via een groepsticket waarbij je voor zes tickets maar 51 euro betaalt”’, gaat Agneray verder.

Wie wacht tot de tweede wave betaalt 12 euro per ticket of aan de ingang 15 euro. “We laten maximaal 2000 bezoekers binnen, dus snel zijn is wel de boodschap.”

Nieuwe schwung

Met de verhuis naar Kortrijk willen de organisators een nieuwe schwung steken in het geheel. Zo zal het minivoetbal wegvallen en wordt er meer ingezet op het muzikale. “Vorig jaar hadden we 400 deelnemers aan het tornooi en bijna 2000 bezoekers. Het minivoetbal laten we achterwege en er wordt ingezet op de artiesten”, aldus de organisatie.

Ook de datum werd aangepakt. In 2019 kon men nog in hartje zomer genieten van dit Lauwse festival. Nu wordt het afwachten naar de opening van het schooljaar, september dus.

De organisatie wil er een ‘non social-distance-event’ van maken. Mondmaskers en afstand zijn dus niet aan de orde. Afhankelijk van de coronamaatregelen kunnen er eisen gesteld worden. “Hierdoor is het mogelijk, afhankelijk van de dan geldende maatregelen, dat bij vertoon van je toegangsticket eveneens het Covid Safe Ticket moet getoond worden om toegang te krijgen tot het event.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier