Festival Dranouter pakt uit met nieuwe tent en feestzone

© Festival Dranouter
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Het Festival Dranouter, dat plaatsvindt op 5, 6 en 7 augustus, ging op zoek naar een nieuwe tent voor de mainstage en vond die in Duitsland. De nieuwe tent heeft in tegenstelling tot vroeger een verharde vloer. Ook nieuw wordt de vernieuwde feestzone naast de Camping Zone. Ten slotte komen er extra terrassen met zitmeubels dankzij die twee nieuwe themabars.

“Nadat de Kayam-tent 20 jaar lang de referentie werd voor iedere Dranouterse festivalbezoeker, krijgt de bekende, Britse blauwe tent tijdens editie 2022 een opvolger”, zegt festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck.

Meer comfort

“Brexit maakte het moeilijker dan ooit om alle materialen op het vasteland te krijgen. Werkvergunningen regelen voor de Britse crew was ook niet evident. Bovendien wilde de organisatie, na een natte en modderige zomer in 2021, het festivalpubliek extra comfort bieden door een vloer te leggen in de hele mainstage.”

De zoektocht naar een alternatief voor de Kayam-tent bracht de festivalorganisatie naar Duitsland. “Daar vonden we de tent Chateau. De Chateau wordt een ruime grote witte spantent met comfortvloer over de volledige oppervlakte. Deze tent biedt evenveel plaats als de Kayam, maar met nog meer comfort voor de bezoekers door z’n kamerbrede vloer.”

Vernieuwde feestzone

Vlak bij de Camping Zone is er dit jaar een vernieuwde feestzone met een tweede festivalterrein met de bekende Palace-tent. “Het volledige programma voor de startdag donderdag 4 augustus vindt plaats in deze feestzone”, aldus de directeur.

“Ook te vinden op de feestzone bij Camping Zone is de chill corner en foodstanden met onder andere biologische croques en een assortiment ontbijt. “De feestzone bij de Camping Zone is een tweede festivalterrein en is dus enkel toegankelijk voor wie een geldig festivalticket heeft voor die festivaldag. Wie de Camping Zone zelf wil betreden, heeft een geldig campingticket nodig”, klinkt het.

Twee nieuwe themabars

Op alle campings geldt een glasverbod. Festivalgangers die op de Camping Zone overnachten, kunnen via de online ticketshop van Festival Dranouter een biervoucher aankopen om gekoelde sixpacks Jupilers af te halen aan de bar in de Palace. Daarnaast krijgen de Guinness Corner, ‘t Zottekot, ‘t Hommelhof, Oxfam (Place De L’Apero) en Sint-Bernardus Bar gezelschap van twee nieuwe themabars: Bar C en Jupiler Saloon.

“Wie geen zin heeft om tijd te verliezen tussen de optredens door kan naar de Jupiler Saloon, vlak bij de nieuwe mainstage Chateau. In Bar C proef je verfrissende mocktails. Dankzij deze nieuwe bars zijn er nu nog meer terrassen, uitgerust met zitmeubilair. Perfect om even uit te blazen.”

Palace-tent uitgebreid

Volgens de organisatie loopt de ticketverkoop van Festival Dranouter als een trein. “Alle losse tickets voor de startdag op donderdag 4 augustus zijn de deur uit en ook de weekendtickets gaan hard”, weet de directeur.

“Om voldoende ruimte te bieden zodat iedereen uitbundig kan feesten, werd de Palace-tent uitgebreid met een extra beuk. Omdat de verkoop van de weekendtickets zo hard gaat én alle losse donderdagtickets de deur uit zijn, werd de Palace-tent uitgebreid met een extra beuk. Zo kan iedereen die nu nog een weekendticket koopt lekker meefeesten op donderdag.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.