Een zangfestijn op het Cardijnplein

© FR
Redactie KW

Na het Westerkwartier krijgt ook de wijk Nieuwe Stad dit weekend het bezoek van Theater aan Zee. Het feestweekend werd op vrijdagavond ingezet met een vrij podium, een Café Chantant. De organisatoren van Quartier d’O, klein Verhaal, De Grote Post en Kaap mochten 19 sterke kandidaten begroeten op het podium.

Ondanks het feit dat de regen af en toe de pret kwam bederven, werd het café chantant een daverend succes. Moderne hits van Patty Smith (Shana) en The Cranberries (Selina)werden afgewisseld met een meezinger van Nelly (Bie us aan ’t Zèètje) een country-medley van Jan, een rock-medley van Jean Dover, evergreens van Franky en Jacky (‘You’ll never walk alone’ en ‘Spannish Eyes).

Het publiek danste en zong massaal mee tijdens de optredens. Ingo Roberts (die ooit het plaatje ‘Op het strand van Oostende’ opnam) en rocker Jean Dover zorgden ervoor dat jong en oud uit zijn dak ging. Prijzen werden niet uitgereikt maar het applaus en de spetterende ambiance betekende voor alle ‘artiesten’ een mooie beloning voor hun moed en zelfopoffering om op te treden met een professioneel orkest, The Green Onions.

Zanger Ingo Roberts genoot zichtbaar met volle teugen van zijn optreden.

“Het doet deugd nog eens om, na die lange coronaperikelen, op een podium te staan en applaus te krijgen. Met ‘Sweet Caroline’ heb ik gekozen voor een nummer dat iedereen kent en kan meezingen. Mijn vriend Frank zorgde met zijn sax voor de nodige steun. ’t Was leuk en het smaakte naar meer, zoals in het verre verleden!”

Tweede dag

© (Foto FRO)

Na het fantastisch café chantant op vrijdagavond werd het Cardijnplein, wijk Nieuwe Stad Oostende, op zaterdag overladen met een resem van activiteiten, leuk en interessant voor jong en minder jong. Het weer viel best mee, met af een toe een stralende zon. De massaal opgekomen wijkbewoners amuseerden zich te pletter!

Op het uitvoerig programma stonden muzikale podiumoptredens, circusacts, theatervoorstellingen, de kunstbar van Mu Ze Um, wandelend drum corps Fanfakids uit Brussel en No way Back, acrobatie met 56 groentebakken. Speciaal en interessant waren de verschillende standjes van VUB, waarbij eenvoudige testen de kinderen moesten nieuwsgierig maken voor het Hoger Universitair Onderwijs.

Jong en oud had ook veel belangstelling voor de activiteit van ‘Hirngespinst’, een vzw die zich met O’s LAB inzet om wegwerpmateriaal (plastiek flessen en doppen) te verwerken tot originele en duurzame tegels.

“Samen met mijn vriendin Sofie Joan Wouters heb ik een project opgestart om de wereld te redden”, vertelt Hanne Struyf. “We zijn Hirngespinst en wij repareren de wereld. Met LAB-tegel Oostende verzamelen we, overal in de stad, plastic afval. Dat wordt geplet, verbrijzeld en gesmolten. We verwerken alles tot tegels van 15 op 15,, die bijvoorbeeld kunnen gebruikt worden om de Oostendse zeedijk te herstellen. Die ligt er momenteel slordig bij. Vandaag hebben we al een negentigtal tegels geproduceerd. We wachten op het akkoord van Stad Oostende om ze ook te plaatsen. Het LAB-tegelproject in Oostende loopt in samenwerking met Theater Aan Zee. Volgende weekend zijn we ook actief op het Achturenplein, in het centrum van Oostende.”

De Langste Tafel met exotische gerechten

Nelly Vaneenoo stond op het podium van het Café Chantant en genoot samen met Carol, Willy en Erna van De Langste Tafel.
Nelly Vaneenoo stond op het podium van het Café Chantant en genoot samen met Carol, Willy en Erna van De Langste Tafel. © (Foto FRO)

Op de derde en laatste dag van Quartiers D’O, Theater aan Zee op het Cardijnplein aan de Wijk Nieuwe Stad, schoven meer dan 150 wijkbewoners en medewerkers aan voor De Langste Tafel. Vrijwilligers zorgden voor een uitgebreide keuze aan Marokkaanse, Iraanse en Libanese gerechten. Tegen de democratische prijs van 5 euro mocht jong en oud meerdere keren aan de feestdis passeren en zijn of haar bord vullen. Verspreid over het hele plein werd lekker gesmuld en gedronken. Iedereen had het heerlijk naar zijn zin. De Langste Tafel op het Cardijnplein werd afgesloten met een gezellig samenzijn en muzikale ambiance.

Volgend weekend pakt Quartiers D’O TAZ#2021 op het Achturenplein uit met een al even spetterende driedaagse, met Café Chantant op vrijdag, muziek, theater, circus en LAB’O Tegel op zaterdag en De Langste Tafel op zondag.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.