Een enthousiaste, volle arena voor de Night of the Proms Summer Edition in Koksijde

De regen kon de pret niet bederven. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Een flinke plensbui in het begin van de avond kon de pret niet bederven op de eerste avond van de Night of the Proms Summer Edition. Het enthousiasme van presentator Bart Peeters werkte aanstekelijk en vanaf het eerste moment zat de sfeer er goed in. Het Antwerp Philharmonic Orchestra onder leiding van Alexandra Arrieche en Proms-boegbeeld John Miles beten de spits af.

“We hebben alle registers opengetrokken om een programma met schitterende artiesten aan te bieden”, zegt Peter Bruneel, evenementenmanager van Koksijde. “Op de eerste editie in 2019 waren alle 7.500 tickets uitverkocht en dat was ook de verwachting voor de editie 2020 die we helaas moesten annuleren.”

“Dit jaar hebben we alles op alles gezet om het evenement te laten doorgaan en elke week stond dit thema op de agenda van de crisiscel. We moesten regelmatig bijsturen en omdat de coronakleurcodes van elk land continu veranderen, was het niet evident om een internationale artiest als hoofdact te vinden.”

Puzzelen

“Het zijn uiteindelijk de Gibson Brothers geworden en we waren al heel blij dat Bart Peeters, John Miles, Ozark Henry en Stan Van Samang na de eerste editie al meteen hadden toegezegd voor de volgende editie. Uiteindelijk is het een mooie affiche geworden met nog de Starlings erbij, Sylver en Gabor.”

“Toen de coronamaatregelen eindelijk versoepelden hebben we de data veranderd. Dat was het even puzzelen omdat we heel wat tickets moesten omboeken. Nog is het geen normale editie, want we moeten ons beperken tot 5.000 zitjes. Omdat dit geen festival is zoals de meeste andere – het publiek blijft immers zitten – is alles goed beheersbaar.”

Thuismatch

Voor Ozark Henry is het een leuke thuismatch. “Ik zie onder het publiek zelfs buren die uit sympathie komen en mensen die anders nooit naar mijn optredens zouden komen. Ik ben trots dat ik Koksijde – Oostduinkerke zo mee op de kaart kan zetten; het is een warme gemeente!”

“Ik breng vanavond vooral bekende nummers en ‘I’m your Sacrifice’ zing ik samen met The Starlings. De hele coronaperiode ben ik blijven werken aan nieuw materiaal, maar ik kijk er zeker naar uit om tijdens mijn geplande soloshows alles uit te proberen en de dialoog met het publiek aan te gaan, want daarom draait het: mijn muziek wil ik delen met het publiek!”

“In 2022 wil ik op het podium staan in de AB in Brussel, 20 jaar na mijn eerste succes dat mij vanuit de schaduw in de spotlights bracht. Sinds de eerste coronalockdown heb ik minder gereisd. Anders zit ik de helft van het jaar in het buitenland. Dat was dan de fijne keerzijde van de coronamedaille: ik was meer thuis, bij mijn gezin.”

Nieuwe nummers

Ook Tom en Kato van de Starlings zijn blij in Koksijde op het podium te staan voor een groot publiek. “We hebben het afgelopen jaar al drie maanden aan nieuwe nummers gewerkt in Oostende”, vertellen ze. “We waren enthousiast toen ze ons vroegen of we het duet met Ozark Henry wilden doen! En natuurlijk zingen we vanavond ook ‘Magic’, een kanshebber voor de zomerhit! Op 25 augustus treden we op in Poperinge, in het Burggraaf Frimoutpark. In de loop van volgend jaar presenteren we ons nieuwe album. We hebben niet stilgezeten en een massa nieuwe nummers gemaakt!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier