Edenwood Duo brengt twee wereldcreaties van Vlaamse componisten tijdens onlineconcert

Edenwood Duo, bestaande uit de Harelbeekse cellist Wouter Vercruysse en gitariste Catherine Struys, brengt vandaag, donderdag, in het kader van de Week van de Belgische Muziek, een onlineconcert. Het duo speelt twee wereldcreaties en vijf creaties van Belgische componisten.

Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting.© Benoit Struys
Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting.© Benoit Struys

Op donderdag 11 februari kan je om 20.30 uur van bij je thuis gratis een concert meemaken met het Edenwood Duo, vanuit de prachtige Cultuurkapel Odulphus in Dendermonde. Je kan het concert volgen op hun facebookpagina en via YouTube.

Op het programma twee wereldcreaties: de Serenade van de jonge Belgische componist Nicolas Meunier en Canticum Maris van Armand Coeck. Ook de versie voor cello en gitaar van de Danza Nobile van Wilfried Westerlinck zal voor de eerste keer te horen zijn.

Week van de Belgische Muziek

Beginnen doet het duo met de Belgische creaties van muziek van Asgeir Aarøen en Giorgio Mirto. “Met 5 Belgische primeurs past dit concert perfect in de Week van de Belgische Muziek ”, aldus Wouter. “Na het concert chatten we met onze toeschouwers.”

Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In 2016 duiken ze voor het eerst samen in de studio voor een opname van L’Istesso Tempo van Nikita Koshkin. Niemand minder dan de componist zelf bejubelde het resultaat.

In 2017 werden ze de revelatie op het Internationale Muziekfestival in Cap Ferrat in Frankrijk en gaven ze de wereldpremière van de Suite voor cello en gitaar van de Britse componist Alan Charlton. In november 2017 behaalden ze de tweede prijs in de internationale kamermuziekwedstrijd Concours Leopold Bellan in Parijs. Sindsdien gaven ze wereldwijd tientallen concerten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.