Drie platen bij beste dj duo ter wereld

(foto Arnaud Verpoucke)
(foto Arnaud Verpoucke)
Redactie KW

De talentrijke Roeselaarse dj Bryan Vandecasteele (21) slaagde er onlangs in om Smash the House, het label van Dimitri Vegas en Like Mike van zijn kunnen te overtuigen. Bij hen mag hij drie platen uitbrengen.

“Mijn deejaypassie stak tijdens mijn middelbare studies in het Kortemarkse Maria-Margaretha-Instituut de kop op”, vertelt Bryan Vandecasteele. “Ik was pas zestien toen ik voor de eerste keer achter de draaitafels stond. Via kleine dj-contesten in het Roeselaarse en Kortrijkse milieu, timmerde ik langzaam aan de weg. Uiteindelijk ben ik resident geworden in Bistro Botanique op het Polenplein. Toen is het pas echt begonnen. Ik mocht draaien op allerlei grote Roeselaarse evenementen zoals Ontspoord en PromNight. Ook deed ik al een paar festivals.”

“Festivals zijn trapje hoger”

Een favoriet genre heeft Bryan niet echt. “Ik draai eigenlijk alles en mijn muzikale interesses zijn heel breed. Alhoewel ik mij op fuiven rot amuseer, zijn festivals nog dat trapje hoger. De sfeer en beleving is er helemaal anders ”, glundert Bryan, die geen alcohol nodig heeft om zichzelf op dergelijke mega-evenementen helemaal te laten gaan.

“Mijn eigen stijl leunt nauw aan bij de Brusselse DJ Henri PFR. Op marketingvlak en qua muziekkeuze steekt hij er met kop en schouders bovenuit. Vroeger was ik een grote fan van Dimitri Vegas en Like Mike, maar het is niet zo dat ik alleen maar hun platen draai. Als zo’n topduo in jouw muziek gelooft, geeft dit je natuurlijk een ongelooflijke duw in de rug .”

Never get old

Als 19-jarige stopte hij met studeren om zich volledig aan zijn muziek te kunnen wijden. Die zet bleek geslaagd, want datzelfde jaar tekende hij een contract bij Armada Music, het label van de Nederlandse topper Armin Van Buuren. “Mijn debuutplaat is er toen jammer genoeg niet gekomen. Toch bleef ik er volledig in geloven telkens ondersteund door mijn ouders. De coronacrisis en de daaruit voortvloeiende windstilte op het vlak van evenementen, zorgde ervoor dat ik veel tijd had om muziek te maken.”

“Ik ben teruggekeerd naar de essentie. ‘Never Get Old’ had ik al een tijdje liggen. Op aanraden van mijn publisher, Bart Balcaen, heb ik dit herwerkt in een 2020-sound en die demo opgestuurd naar verschillende labels . Dit is een goede zet gebleken. Zo’n drie maanden geleden ben ik uiteindelijk binnengeraakt bij Smash the House, het label van Dimitri Vegas & Like Mike. Zij wilden mijn plaat releasen op hun sublabel voor opkomend talent ‘Generation Smash’. Het is een commerciële plaat waar veel mensen zich in terug kunnen vinden omdat de teksten zo herkenbaar zijn.”

Tweede plaat goedgekeurd

“Ik geef hier ook de primeur mee dat er al een tweede plaat is goedgekeurd door Smash The House. Die zal ‘Let’s Not Break Up’ heten en gaat over een koppel die hun problemen altijd terug goed weten te maken .” Bryan werkt voor de vocals vaak samen met zangers, zangeressen en tekstschrijvers. “Op deze manier krijg ik de komende maanden de kans om te bewijzen wat ik kan om dan later eventueel te tekenen bij hun hoofdlabel.”

“Het gaat momenteel goed vooruit. Eens je een voet tussen de deur krijgt, ben je vertrokken en kan je gemakkelijker anderen dingen realiseren. Mijn grootste ambitie is om in de toekomst op alle bekendste Belgische festivals te kunnen draaien. Ik produceer trouwens ook muziek voor andere mensen. Uiteindelijk hoop ik er mijn beroep van te kunnen maken”, aldus een ambitieuze twintiger die naast zijn muzikale passie als HR-consultant in de uitzendsector aan de slag is. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier