Dranouter sluit uitverkochte zaterdag af met 16.000 festivalgangers

Deze festivalgangers zien het helemaal zitten. © Foto EF

Festival Dranouter sloot de festivaldag zaterdag af met 16.000 festivalgangers. Dat meldt de organisatie. Bezoekers konden zaterdag onder meer genieten van het laatste optreden van de Kortrijkse band SX.

Onder een stralende zon ging de voorlaatste dag van festival Dranouter van start. Op het programma stonden onder meer Guido Belcanto, Tourist LeMC, Turfu, Fara én Het Beste Van ‘t Westen featuring Flip Kowlier, Brihang, Wannes Cappelle, Wim Opbrouck en Wim Willaert van De Dolfijntjes.

“Eerder deze week mochten we al aankondigen dat alle losse zaterdagtickets de deur uit waren”, zegt organisator Bavo Vanden Broeck. “Kort daarna waren ook alle tweedaagse tickets alsook alle weekendtickets de deur uit. Mensen keken verlangend uit naar deze festivaleditie. Kort na de middag was er al veel volk op het festivalterrein, onder andere voor Eurosongrevelatie Dadi Freyr en het Schotse exportproduct Elephant Sessions.”

Dranouter Trail

Het laatste optreden van SX liet het hoofdpodium goed vollopen. Na een loopbaan van meer dan 10 jaar, besloten Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet om SX voor onbepaalde tijd te stoppen. Callebaut gaf mee dat het speciaal voelde om hun laatste optreden op Festival Dranouter te spelen, omdat het voor hen daar allemaal begon.

Voor zondag 7 augustus, de laatste dag van het festival, zijn er nog tickets beschikbaar via de website en aan de festivalkassa’s. Morgen treden onder meer ZAZ, Integalactic Lovers, Sylvie Kreusch, Yong Yello, Kids With Buns, Folk Nevermind, Imar en Douglas Firs op.

Zondag gaat ook de allereerste Dranouter Trail door. Deelnemers kunnen een loopparcours volgen over de mainstage, de campings en het dorpsplein. Onderweg zorgen acteurs, muzikale verrassingen en animatie voor sfeer.

(BELGA/ Foto EF)

Lees meer over: