Dranoeter vzw organiseert Kerksessies met Laïs en Cappelle & Callot

Redactie KW

Als de coronamaatregelen het toelaten, zakken er binnenkort bekende namen af naar Dranouter. Dranoeter vzw organiseert immers de Dranouter Kerksessies in de kerk van het dorp, met op de concertagenda optredens van folklegende Laïs en het duo Wannes Cappelle en Nicolas Callot.

“We hopen dat de Kerksessies de eerste reeks coronaproof optredens worden na een bijzonder lange periode zonder”, klinkt het bij Dranoeter vzw. “We kunnen ons flexibel opstellen op vlak van capaciteit, maar houden ons klaar om kleinschalig van start te gaan met deze concertreeks.” De ticketverkoop start zodra de overheid versoepelingen en de bijhorende coronamaatregelen aankondigt.

Hoe de zomer van 2021 eruit zal zien en of er een volwaardig Festival Dranouter komt, dat is momenteel nog niet helemaal duidelijk. Dranoeter vzw liet weten dat er in ieder geval iets zal plaatsvinden in Dranouter. De overheid neemt pas in maart een beslissing over de zomerfestivals en de bijhorende coronamaatregelen, maar de organisatie werkt momenteel verschillende pistes uit. Wanneer de beslissing van de overheid in maart valt, kan de organisatie van Festival Dranouter snel schakelen. Het is dus nog afwachten welke vorm Festival Dranouter 2021, maar festivalliefhebbers kunnen nu al het weekend van 6-7-8 augustus vrijhouden.

Kleinschalige live optredens

“Omdat we niet willen wachten tot de zomer gaan we alvast op een kleinschalige manier enkele kwalitatieve concerten aanbieden. Zo komen we dus tot de Kerksessies, een beperkte reeks coronaproof concerten in de gezellige Kerk van Dranouter.”

De Kerksessies doen denken aan de Dranouter Zomersessies, de alternatieve festivalzomer in plaats van Festival Dranouter 2020. “De Dranouter Zomersessies toonden ons dat het publiek duidelijk zat te wachten op kwalitatieve live muziek, want de Dranouter Zomersessies waren zo goed als allemaal uitverkocht”, klinkt het bij Bavo Vanden Broeck van Dranoeter vzw. “Meer nog, voor bijna elke festivaldag was er een wachtlijst. Vandaar onze bedoeling om de mensen ook na deze tweede lockdown zo snel mogelijk opnieuw concerten aan te bieden.”

Laïs in het Nederlands

De Dranouter Kerksessies starten op 25 april met Laïs. De dames van Laïs nemen opnieuw hun toevlucht tot het Nederlands. Laïs brengt liedjes van onder meer Boudewijn De Groot, Herman Van Veen, Wannes Van de Velde, Willem Vermandere en Ramses Shaffy. Maar ook het werk van de nieuwe generatie – denk aan Eefje De Visser en Ellen Schoenaerts – wordt voorzien van een Laïstoets.

Cappelle & Callot

Op 23 mei is het de beurt aan het duo Wannes Cappelle & Nicolas Callot. Wannes Cappelle en Nicolas Callot brengen het project ‘Schubert in het West-Vlaams’.

De frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal komt al geruime tijd bij pianist Nicolas Callot over de vloer. Callot won verschillende wedstrijden, was laureaat van de International Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en trad op met Antwerp Symphonic Orchestra. Hij deelde zijn grote liefde voor componist Franz Schubert met zijn West-Vlaamse vriend. En vroeg zich af wat het zou geven als Cappelle enkele van de schitterende Schubert-liederen zou vertalen in het plastische en poëtische West-Vlaams dat hem zo eigen is. In dit bijzondere project zetten Cappelle en Callot het werk van Schubert naar hun hand.

Kleinschalige start

De keuze voor de kerk van Dranouter was bijna evident. De kerk vormt immers al enkele jaren een opmerkelijke podiumlocatie tijdens Festival Dranouter. De sfeer en de unieke akoestiek geven die optredens altijd extra cachet. Bovendien is de kerk ruim genoeg om alle voorzorgsmaatregelen te respecteren.

“Dranoeter vzw zal alle voorzorgsmaatregelen nauwkeurig opvolgen”, klinkt het daarover. “We kunnen ons flexibel opstellen op vlak van capaciteit. We houden ons klaar om kleinschalig van start te gaan met de concertreeks, maar kunnen snel bijsturen als er een nieuwe beslissing komt op vlak van capaciteit. Het spreekt van zich dat veiligheid centraal staat. We volgen alle beslissingen van de overheid nauwkeurig op. In 2021 wil Dranoeter vzw het onderste uit de kan halen om mensen zo vaak en snel mogelijk weer te laten genieten van kwalitatieve, ontspannende optredens. We starten met deze twee concerten in het voorjaar. Als alles vlot verloopt en de regels staan het toe, dan breien we hier mogelijk een vervolg aan.”

Wachten op start ticketverkoop

De ticketverkoop kan pas starten zodra de organisatie concrete richtlijnen verneemt van de overheid. Per Kerksessie zal er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar zijn. Bezoekers kopen die best aan samen met hun bubbel.

Mocht een Dranouter Kerksessie toch niet kunnen plaatsvinden, dan zullen tickethouders automatisch hun geld terugkrijgen. Zo zal er geen enkele reden zijn om geen ticket te kopen voor de Dranouter Kerksessies. Hou de website en de sociale media van Festival Dranouter goed in de gaten te houden, zodat je de start van de ticketverkoop zeker niet mist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier