DJ Bryan V maakt gesmaakte remix van nummer Paris Hilton: “Ze vindt het heel radiovriendelijk”

(gf)
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Het gaat hard voor Roeselarenaar Bryan Vandecasteele (22) alias DJ Bryan V. Eind vorig jaar kreeg hij de unieke kans om bij ‘Generation Smash’, het sublabel van Dimitri Vegas en Like Mike, drie platen uit te brengen. Onlangs creëerde hij een nieuwe versie van ‘Pickle’, een nummer dat Paris Hilton samen met rapper Tinie Tempah uitbracht.

Een paar maanden geleden coverde deze talentrijke dj met Oostnieuwkerkse roots, die als zestienjarige in het Roeselaarse en Kortrijkse dance-milieu al achter de draaitafels stond, in samenwerking met Fabbrix en Scarlett Quinn met veel succes de monsterhit ‘What’s Up?’ van 4 Non Blondes. Zowel een top 10 notering in de Nederlandse en Vlaamse iTunes House Charts waren zijn deel. Zelfs in Japan en de Verenigde Staten scoorde die cover uitstekend. “Scarlett werkte nog met Netsky samen en deed ook al enkele dingen voor Smash the House”, vertelt Bryan. “Ik contacteerde haar en ze reageerde onmiddellijk heel enthousiast. Het is een mooie samenwerking geworden.” Het management van Paris Hilton en Nervo had die goede noteringen van DJ Bryan V waarschijnlijk opgemerkt en nam daardoor contact op met zijn manager.

Radiovriendelijk

“De zaken die ik tegenwoordig uitbreng, zijn helemaal mijn sound. Als de entourage van Paris Hilton vraagt om een remix te doen, is het uiteindelijk wel de bedoeling om hier je eigen kunnen op los te laten”, klinkt het logisch. “Het was geen eenvoudige opdracht maar ik ben heel tevreden over het eindresultaat. Binnen de week moest het nummer afgewerkt zijn. Achteraf kreeg ik een mailtje met positieve commentaren. Paris vond het nummer heel radiovriendelijk en bedankte me voor mijn inspanningen.” Pickle (Bryan V Extended Remix) is te downloaden op alle streaming-kanalen. Langzaam aan begint Bryan, die als verkoper in de uitzendsector actief is, naam te maken en vloeien er langs alle kanten opdrachten binnen.

Leven van muziek

“Momenteel mag ik ook een remix doen voor de Roemeense zangeres Antonia. Haar nummer staat momenteel op 24 in de Roemeense top honderd. Zij is wel hot in haar land. Een goede plaat die voor mij een extra uitdaging vormt. Door er een radiovriendelijke remix van te maken, hoop ik dat het nummer ook in ons land aanslaat zodat het op de Belgische radio’s wordt gedraaid.” Na deze opdrachten maakt DJ Bryan V nog enkele platen maar dan wordt het voor hem wel tijd dat hij aan zijn festivalcarrière kan beginnen. “Mijn grootste ambitie blijft om in de toekomst op alle bekende Belgische festivals te kunnen draaien. Ik hoop dat ze door de airplay van mijn remixen en andere platen binnenkort niet meer naast mijn naam kunnen kijken. Ooit hoop ik uitsluitend van mijn muziek te kunnen leven”, klinkt het ambitieus. “Dat zou echt wel de max zijn”, besluit Bryan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.