https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

DJ 4T4 maakt documentairereeksje over halve eeuw vaderlandse dj-cultuur

Kristof Michiels, beter bekend als DJ 4T4 van ’t Hof van Commerce, duikt in het roemrijke verleden van de Belgische dj's.© foto Facebook Kristof Michiels
Kristof Michiels, beter bekend als DJ 4T4 van ’t Hof van Commerce, duikt in het roemrijke verleden van de Belgische dj's.© foto Facebook Kristof Michiels
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Nu de dansvloeren omwille van de coronamaatregelen leeg blijven, brengt de geboren Leopoldsburgenaar Kristof Michiels, bekend als de dj van ’t Hof van Commerce, er een hommage aan .

België is een klein land, maar op het vlak van dance kan het al decennia bogen op een internationale pionierstraditie. Hier schoten genres als electronic body music (met Front 242 en Neon Judgement) en new beat wortel, werden acts als o.a. Telex, Lords of Acid/Praga Khan en 2 Unlimited muzikale exportproducten en groeide ‘Pump up the Jam’ van Technotronic uit tot een wereldwijde floorfiller . Ook 2 Many Dj’s en Dimitri Vegas en Like Mike genieten over heel de planeet aanzien in dancemiddens.

In de driedelige documentaire ‘Platendraaiers’ brengt Kristof Michiels, beter bekend als DJ 4T4 van ’t Hof van Commerce, op geheel eigen wijze de geschiedenis van vijftig jaar Belgische dj’s in beeld. Hierbij besteed hij zowel aandacht aan hun stiel als aan hun passie om, ongeacht een tijdperk of genre, de beste muziek ter wereld te willen delen met een publiek dat zich wil amuseren.

Caleidscopisch karakter

Michiels belicht in de documentaire het typisch Belgische fenomeen van de platendraaiers, van Mike en Zaki tot de – jawel – broers Like Mike & Dimitri Vegas, en alles wat ertussen ligt aan jaren en stijlen.

Michiels gaat op bezoek bij zijn collega’s en die interviews worden op een dynamische manier gecombineerd met beeldmateriaal uit het rijke VRT-archief. Hierdoor krijgt de reeks een caleidoscopisch karakter en is het een bijzonder tijdsdocument.

(svv)

De eerste aflevering van de driedelige reeks ‘Platendraaiers’ kun je op zondagavond 13 december vanaf 21u.55 bekijken op Canvas.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten