Dit zijn de West-Vlamingen die kans maken op een MIA

Camille Dhont maakt met haar nummer ‘Vuurwerk’ kans op de ‘Hit van het jaar 2021’. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Begin volgend jaar is er een dubbeleditie van de MIA’s, de belangrijkste muziekprijzen van ons land. Naast veel nieuwkomers en Nederlandstalige artiesten, zien we ook enkele West-Vlamingen bij de genomineerde kanshebbers.

De VRT en VI.BE – het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector – hebben de genomineerden van de Music Industry Awards 2020-2021 bekendgemaakt. De Vlaamse muziekprofessionals bij radio, televisie en geschreven pers hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.

Voor deze speciale dubbeleditie van de MIA’s zijn er maar liefst 39 groepen en artiesten genomineerd. Angèle is de grote favoriet, met 6 nominaties op haar naam. Qua nominaties wordt ze op de hielen gezeten door Balthazar, die vijf nominaties verzamelden (‘Alternative’, ‘Groep’, ‘Live act’, ‘Artwork’ en ‘Album’). Dat ander jong talent, Camille Dhont, dingt mee voor de prijs van ‘Doorbraak’, ‘Solo vrouw’ en ‘Hit van het jaar 2021’. Bij die laatste gaat het om het nummer ‘Vuurwerk’.

In de categorie ‘Hit van het jaar 2020’ zien we Niels Destadsbader opduiken voor zijn hit ‘Nooit alleen’.

Zowel Niels Destadsbader als Camille werkten vaak samen met de recent overleden Stefaan Fernande. Hij werd postuum genomineerd in de categorie ‘Auteur/componist’. Wie de Lifetime Achievement Award en de Sector Lifetime Achievement award mee naar huis mag nemen, wordt later bekend gemaakt.

Het publiek kan van woensdag 1 december tot en met zondag 12 december via mias.be stemmen voor hun favoriet. De uitreiking zelf vindt plaats op donderdag 3 februari 2022 in Paleis 12 en live op Eén.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.