Derde plaat Sister May uit Roeselare is volledig afgewerkt

Van links naar rechts Carl Vangheluwe, Pieter Desmet, Bert Goethals, Stefaan Degryse en Wannes Desramault.© (foto Karl Vandewoestijne)
Van links naar rechts Carl Vangheluwe, Pieter Desmet, Bert Goethals, Stefaan Degryse en Wannes Desramault.© (foto Karl Vandewoestijne)
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

De nieuwe plaat van de Roeselaarse rockband Sister May is af. Die werd opgenomen tussen de twee lockdowns, op dat album hoor je ook Bosmolenaar Pieter Desmet (32). Hij is het nieuwe en vijfde lid van de band. Hij neemt de dubbele rol van pianist en gitarist op zich om zo een extra dimensie toe te voegen aan deze energieke liveband.

Sister May bestaat vier jaar en wil met deze muzikale zet hun eigen stijl, van grunge en new wave-extracten gecombineerd met progressieve invloeden, van nog meer gevoel en diepgang voorzien. De roots van Pieter liggen in Oostrozebeke. Hij woont al acht jaar in het Izegemse waarvan zes jaar op de Bosmolens. Hij heeft een vaste job als landmeter bij het Rumbeekse Buro Eykmans, gaat af en toe lopen en naast zijn muzikale passie gaan zijn interesses ook uit naar film en fotografie. “Mijn basisinstrument is piano”, zegt deze trotse papa van Olivia en Cas.

“Daar ben ik al sinds het zesde leerjaar mee bezig. Gitaar spelen heb ik mezelf geleerd en op mijn synthesizer probeer ik nieuwe beats en geluiden te ontwikkelen. Mijn muzikale voorkeur gaat eigenlijk heel breed. Ik ben zot van Tool en Queens of the Stone Age maar heb ook een zwak voor Het Zesde Metaal. Vroeger deed ik heel wat podiumervaring op bij de coverband Unidentified Pieces waar de nadruk op rock en pop lag. Daarnaast speelde ik een tijdje bij de kleinkunstband van Lucas Derijcke. Met dit groepje maakten we ook eigen nummers.”

Sinds begin september maakt Pieter officieel deel uit van Sister May. “Op Spotify had ik hen al bezig gehoord en vooral de positieve reacties uit het Roeselaarse rockersmilieu gaven voor mij de doorslag. Vanaf de eerste repetities voelde ik onmiddellijk een klik met de andere bandleden.” Sister May heeft de voorbije jaren vooral naam gemaakt als een stevige gitaarband. “Mijn inbreng bestaat erin om aan die typische sound nog een aanvullend laagje toe te voegen. Ook die bijkomende gitaar zal het geheel zeker nog wat extra diepgang geven.”

via videocall

Zoals bij zoveel bands staan hun optredens momenteel helemaal op on hold. Omdat zij vooral prat gaan op een ijzersterke livereputatie is deze situatie voor de mannen van Sister May een pijnlijke streep door hun rekening. Eind augustus proefden ze na zes maanden windstilte even van het podium in het Rumbeekse Nest. Van nature blijven ze niet bij de pakken neerzitten en van de coronastilte maken ze ondertussen gebruik om aan een opvolger te werken van ‘My Absolute Defiler’ en ‘Ascent’.

“Eind augustus, tussen de twee lockdowns, hebben we een week uitgetrokken om in de Penthouse Studio in Heist-op-den-berg hun derde plaat op te nemen”, zegt Pieter.

“De afgelopen maanden werd die afgemixt en helemaal op punt gesteld. Dit gebeurt door de gekende maatregelen vooral via videocall. Het is de bedoeling om daar in het najaar van 2021, als de coronatoestanden wat genormaliseerd zijn, stevig mee uit te pakken.” (Koen Kerkaert)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.