De Ware Vrienden en Vox Musica brengen ‘Celebration’ in Eernegemse Klokkeput

De Ware Vrienden en bevriende muzikanten uit heel West-Vlaanderen. © Foto Coghe
Redactie KW

Fanfare De Ware Vrienden en het koor Vox Musica uit Roeselare slaan de handen in elkaar voor een dubbelconcert. Beide muzikale verenigingen hebben wat te vieren en dat willen ze niet zomaar laten voorbij gaan. Op zondag 16 oktober brengen ze ‘Celebration’ in De Klokkeput in Eernegem.

Het Roeselaarse koor Vox Musica en Vox Plus bestaat 25 jaar, en de fanfare De Ware Vrienden – kortweg FanWaVE – is ondertussen 70 jaar jong. Na de gedwongen stille periodes van de voorbije twee jaar, was het hoog tijd voor beide om nog eens met een muzikaal evenement uit te pakken.

Muziek brengt mensen samen. Muziek overstijgt culturen, overbrugt tegenstellingen en vormt mee ons sociale leven. Het samenspel tussen het koor Vox Musica en het orkest van FanWaVE heeft nieuwe ontmoetingen tot stand gebracht, en zorgt ervoor dat iedere muzikant of koorlid zichzelf overstijgt. Samen feest vieren op deze manier en met een grote publieke belangstelling, geeft heel veel voldoening aan alle performers.

Het zal velen verrassen, maar het muzikaal evenement zorgt, naast uitstekende harmonieën tussen het koor en het muziekensemble, ook voor een speciale belevenis voor het oor dankzij de unieke klanken van een accordeon. Seppe Vande Walle voltooide zopas een masteropleiding klassiek accordeon aan de conservatoria van Bergen en Gent. Tijdens het dubbelconcert brengt hij samen met het orkest ‘Visserslatijn’ en ‘Adios Noniño’.

Niet aan proefstuk toe

Hoewel de beide verenigingen voor het eerst samenwerken, zijn ze niet aan hun proefstuk toe. Doorheen de jaren werd er door Vox Musica een pak memorabele optredens genoteerd met orkesten, bands en harmonieën, en in de Expohallen samen met toen nog unmasked singers als Johnny Logan en Sandra Kim. Vox Musica staat onder de leiding van Liesbeth Deneir. Zij nam het dirigeerstokje recent over van Koen Neirynck, die wel nog dirigent is bij VOXplus.

Muzikale topedities

FanWaVE kende al successen met gastoptredens van de Koordendraaiers (2014), The Swigshift (2015) en Chantal Câlin (2017). 2018 werd een muzikale topeditie, met het dubbelconcert ‘In Vlaemsche Velden’, een samenwerking met onder meer het Zilverbergkoor (Roeselare), het Brugs Mannenkoor, The Swigshift, en tal van muzikanten die het orkest een vollere dimensie gaven. FanWaVE staat sinds 2013 onder de leiding van Martin Van Walleghem, die ook de volledige muzikale leiding over het dubbelconcert Celebration voor zijn rekening neemt.

Twee locaties

‘Celebration’ staat voor muzikale variatie. Je zal tijdens het event onder meer kunnen luisteren naar prachtige nummers als Skyfall, Rossini’s Birthday Party, You raise me up, Dry your tears Afrika en nog zoveel meer.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden om van dit totaalevenement te genieten, wordt het concert op twee locaties uitgevoerd: op zaterdag 15 oktober om 20 uur in de H. Hartkerk van Roeselare, en op zondag 16 oktober om 17 uur in De Klokkeput. Kaarten voor Eernegem te bekomen via tel. 0476 97 08 27, en voor Roeselare via shop.voxmusica.be. Toegangsprijs: 15 euro voor volwassenen, 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. (SV/MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier