De Statie pakt uit met ‘old school playbackshow’

Vzw De Statie organiseert een nostalgische playbackshow. © Davy Coghe
Piet De Ville

Op zondag 19 september organiseert vzw De Statie een ‘old school playbackshow’ in de Cultuurfabriek in Sijsele. De organisatie doet wel nog een warme oproep voor extra deelnemers om een mooie show in elkaar te kunnen steken.

“Het idee voor een playbackshow is ontstaan uit nostalgie. We hebben allemaal nog mooie herinneringen aan de vele playbackshows die zeker in de jaren ‘80 overal te lande, en ook in Sijsele, werden georganiseerd”, zegt Sabine Coens van vzw De Statie.

André van Duin

“Ik heb nog met mijn zus meegedaan aan een playbackshow, ergens halverwege de jaren ‘80. Ik was toen 15 à 16 jaar en we brachten het nummer Gimme Gimme Gimme van Narada Michael Walden.”

“Zelf heb ik niet aan die shows deelgenomen, maar ik herinner me wel nog de act van KLJ Sijsele, die het nummer Bim Bam van André van Duin brachten, met paters die de klokken moesten luiden en daarbij in de lucht werden geslingerd”, vult mede-organisator An Van Nevel aan. “Echt hilarisch was dat. Ik denk dat die act in het collectieve geheugen van Sijsele zit.”

Radio 10 daagse

De playbackshow maakt deel uit van de Radio 10 daagse die dit jaar van 17 tot 26 september loopt. Hiervoor werken Stad Damme, Radio Omroep Sijsele (ROS) en vzw De Statie een goedgevuld programma uit met dus ook de playbackshow op zondagnamiddag in de Cultuurfabriek.

“We krijgen veel positieve reacties op Facebook, maar ik heb de indruk dat veel mensen vooral een ander willen zien optreden in plaats van zelf mee te doen”, zegt An.

Nog acts gezocht

“We zoeken dus nog deelnemers om een mooie show in elkaar te kunnen steken. Wie een act wil brengen – alleen of in een groepje – kan dat in professionele omstandigheden doen. We willen toch minstens tien acts aanbieden. Een driekoppige jury zou dan oordelen. De winnaar krijgt een mooie geldprijs van 250 euro en de presentatie is in handen van Roland Van De Velde.”

Voor inschrijvingen of verdere informatie: info@vzwdestatie.be of https://www.facebook.com/vzwdestatie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.