Dadizeelse percussie-ensemble DrumSpirit brengt documentaire uit

Op 18 oktober vorig jaar kon Drum Spirit op de valreep toch de themashow On Stage brengen voor publiek.© Bert Feys
Op 18 oktober vorig jaar kon Drum Spirit op de valreep toch de themashow On Stage brengen voor publiek.© Bert Feys
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het Dadizeelse percussie-ensemble DrumSpirit brengt een documentaire uit over hoe de muzikanten het voorbije jaar toeleefden naar hun showcase in oktober.

“De documentaire toont alle goede, minder goede, grappige en emotionele momenten die we gedeeld hebben in deze coronatijden in aanloop naar onze performance ‘On stage’”, vertelt Giovanni Maes, manager van DrumSpirit.

Ook bij de percussionisten van DrumSpirit slaat de bom in, als precies een jaar geleden blijkt dat twee jaar werken naar een wereldkampioenschap en USA-tour wordt geannuleerd door het coronavirus. Na de afgelasting van het Amerikaanse avontuur richtte DrumSpirit zich op een showcase in oktober.

Show op valreep kunnen uitvoeren

“Door de strenge maatregelen was het tijdens de nazomer hard om iets serieus op te starten. Maar DrumSpirit handelde creatief en gemotiveerd om het product verder af te werken en publieksklaar te krijgen.”

“Na een nieuwe veiligheidsraad werd het Belgische kampioenschap VLAMO last minute geannuleerd. Maar de eigen ‘On Stage’ showcase van 18 oktober glipte door de mazen van het net. Op de valreep, want de dag erna ging alles opnieuw in lockdown”, zegt Giovanni Maes.

Doucmentaire 42 Days

DrumSpirit bracht de themashow ‘On Stage’, gebaseerd op ‘The Greatest Showman’. De voorbereidingen werden gevolgd door een filmcrew en werden samengevat in ’42 Days’, een documentaire over hoe alles verloopt bij DrumSpirit.

Vanaf maandag 15 maart is de documentaire drie weken lang op maandag te bekijken via www.drumspirit.be/42days .

Ondertussen komen de muzikanten terug in kleine groepjes samen en wordt er buiten muziek gemaakt. “We hopen dat we in mei terug met meer mogen samenkomen, maar dat is verre van zeker”, aldus Giovanni Maes.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten