Coronaperiode levert donkere single op voor George Dylan

George Dylan (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
George Dylan (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Na een periode van noodgedwongen stilte dropt de Brugse songwriter George Dylan samen met zijn band een nieuwe single. ‘Sick & Tired’ is een autobiografisch gekleurd nummer over psychische kwetsbaarheid.

Bij het vallen van de naam George Dylan denken we uiteraard aan Bob Dylan. Van een bloedband tussen de Brugse singer-songwriter en de Amerikaanse rocklegende is geen sprake, maar muzikaal is er wel verwantschap. Zo kiezen ze allebei voor uitgepuurd songmateriaal met een folky touch.

Angstgevoelens

Na de singles ‘Passing through’ en ‘Inside you Head’ is ‘Sick & Tired’ een nieuw bewijs van het talent van George Dylan, de alias van Dylan De Crop. “Door de wereldwijde pandemie zijn mijn bandleden en ik heel lang niet aan optreden en repeteren toegekomen”, zegt De Crop. “Daarom heb ik me toegelegd op het schrijven van nieuw materiaal. Nog voor de eerste lockdown was de basis voor ‘Sick & Tired’ klaar. In die periode streed ik tegen gevoelens van angst. Ik had ook een milde depressie. Door het isolement waar heel wat mensen in de coronaperiode in terecht kwamen, piekte de vraag naar mentale hulpverlening . ‘Sick & Tired’ is daar als het ware een auditief verslag van.”

Het derde couplet van deze achttienkaraats popsong, opgehangen aan een catchy refrein, liegt er niet om. “I think that I’m losing myself in distress/Someone come help me out of this mess/Distract me from thinking what I could have been/Someone that keeps me from falling.” In de kindertijd van De Crop waren er ook al periodes waarin zijn psychische kwetsbaarheid tot uiting kwam. “Ondertussen kan ik mijn angstgevoelens min of meer de baas. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende aangeleerde technieken”, aldus de 22-jarige Bruggeling.

Schoolopdracht

Opvallend: ‘Sick & Tired’ is een schoolopdracht van Jasper Boeur, die het nummer in de studio van het Muziekcentrum De Bijloke produceerde. Boeur studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium Gent, de school waar ook enkele leden van de band van George Dylan aan verbonden zijn. “ Hij heeft ons folkpopgeluid opengetrokken en aangevuld met melancholische rockelementen. Hierdoor is onze sound aanzienlijk verruimd. Bedoeling is om met hem nog enkele singles op te nemen, maar eerst wil ik opnieuw het podium op.”

Voor komende optredens van George Dylan verwijzen we naar zijn Facebookpagina. (SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.