Concert: ‘Petite Messe Solennnele’ in de kerk

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Op zaterdag 3 juli om 20 uur brengt RePresent Vocal Ensemble het werk ‘Petite Messe Solennelle’ van Rossini in de St.-Martinuskerk. Aan het einde van zijn leven schreef de gevierde operacomponist Gioachino Rossini (1792-1868) zijn befaamde Petite Messe Solenelle.

Een oudedagszonde, zo noemde hij het zelf. Het was één van de weinige werken die hij niet voor de grote bühne componeerde. Integendeel, de salonmis valt op door haar intieme en bijzondere bezetting. Ze verenigt Rossini’s gevoel voor humor en dramatiek, religieuze elementen en vooruitstrevende harmonieën in een anderhalf uur durend meesterwerk. Kortom, een mis vol drama, emotie, grootse gebaren en intieme momenten.“De oorspronkelijke bezetting van de Petite Messe vraagt om twee piano’s, een harmonium en een vierstemmig klein koor bestaande uit twaalf zangers, waaronder vier solisten. In onze uitvoering zijn er geen vier vaste solisten, maar werden de solo’s verdeeld over het hele ensemble zegt Heleen Goeminne van het ensemble.

“Wij zijn RePresent Vocal Ensemble: een dynamische en perfect op elkaar ingespeelde groep van professionele musici. Wij staan voor een hoog niveau met internationale uitstraling op Belgische bodem. Ons repertoire overspant meerdere stijlperiodes en omvat uiteenlopende genres. In die waaier van mogelijkheden ligt onze sterkte in het brengen van grote werken, waarbij zowel het koor- als het solistische aandeel ten volle tot zijn recht komt. Onze stemmen versmelten tot een homogene klank die niemand onberoerd laat. Dat is onze grootste troef en die delen we graag met onze toehoorders”, aldus Heleen Goeminne.Kaarten kosten 20 euro, jongeren onder de 30 jaar betalen 15 euro. Reserveren kan via www.representvocal.com of info@representvocal.be (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier