Compact Disk Dummies vieren nieuwe radiohit met Bonzai-remix

Redactie KW

‘On Repeat’ is de derde single van het tweede album ‘Neon Fever Dream’ van de broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem. Het nummer komt dit weekend binnen op de dertigste plaats van ‘De Afrekening’ (Studio Brussel) en klimt naar een fraaie vijfde plaats in ‘Vox’ (Radio 1).

In de jaren ’90 was Bonzai Records/Music een toonaangevend Belgisch platenlabel. Het dancelabel had een (inter)nationale aanhang dankzij de rave, techno en hardcoremuziek van acts als Yves Deruyter, Push (bekend van ‘Universal Nation’, al jarenlang de nummer één in ‘The Greatest Switch’-lijst van Studio Brussel) en Airwave, één van de aliassen van Laurent Véronnez.

Die laatste nam contact op met de Compact Disk Dummies met de vraag of hij zich mocht uitleven op hun track ‘On Repeat’. Dit mocht en het resultaat klinkt als volgt: On Repeat – Airwave Remix · Compact Disk Dummies, Airwave (spotify.com) .

Bijzondere mash-up

Bij wijze van aftrap van de Classics 1000 van Radio 1 eerder deze week maakten Lennert en Janus Coorevits ook een sublieme mash-up mix Classics 1000, die je hier ( https://www.youtube.com/watch?v=CdOsd669NPY ) kan downloaden. Zeven klassiekers passeren de revue, met name ‘Human Behaviour’ van Björk, ‘Driver’s Seat’ van Sniff’n’ The Tears, ‘Fade to grey’ van Visage, ‘Sweet Dreams’ van Eurythmics, ‘Billy Jean’ van Michael Jackson, ‘I feel love’ van Donna Summer en ‘Tainted Love’ van Soft Cell.

Het verweven van op computer staande tunes , met instrumenten gemaakte muziek en live-elementen geeft deze mash-up iets bijzonders en kan misschien een nieuw carrièrespoor voor de Dummies betekenen, zoals eerder gebeurde met de tandem Soulwax/2 Many Dj’s.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier