Chris Reilhof uit Ingelmunster zingt ‘Door jou’ voor zijn vriendin

Chris Reilhof in zijn zaak De Wante. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In zaal De Wante in de Ingelmunsterse Gentstraat stelde zaakvoerder Chris Reilhof zijn nieuwe single ‘Door jou’ voor in aanwezigheid van heel wat collega-artiesten. Zijn nieuwe single gaat over zijn vriendin Viviane.

Chris (52) zette op zestienjarige leeftijd zijn eerste muzikale stappen bij het zangkoor in Meulebeke. Daarna begon de soundmixrage en dus deed Chris mee. In 1988 deed hij zelfs mee aan het bekende Nederlandse tv-programma De Soundmixshow van Henny Huisman dat ook in ons land te zien was. Er was op Radio 2 ook al ooit een lied van Chris te horen wat resulteerde in een samenwerking met een nieuwe producer Christophe Wybouw van Onadisc. Met de single Ik voel me zo goed behaalde Chris meteen een plaats in het populaire vtm-programma Tien om te zien, maar ook op de Nederlandse zender RTL 4. In 2002 deed hij ook mee met een liedje Love is in the air van Paul Young. Chris was ook al muzikaal te bewonderen in programma’s van internationale allure, met artiesten zoals The Gibson Brothers, Kool and the Gang, Peter Koelewijn, Gerard Joling, Koos Alberts…

Henk Damen

De zanger beleefde ook wel eens een moeilijke periode, zoals alle artiesten, maar toch kon hij zich telkens herpakken en bracht hij nieuw werk uit. In 2021 – in volle coronatijd – leerde hij de Nederlandse zanger Henk Damen kennen. Dat resulteerde in een samenwerking en een nieuwe single Door jou.

In de toekomst komt er ook nog een single en een clip uit in Nederland. Dat zal wellicht een uptempo-song of een sterke cover zijn. “Mijn nieuwe liedje gaat over het vinden van liefde en dat alles door die ene persoon weer op z’n plooi komt”, zegt Chris, terwijl hij naar zijn vriendin Viviane kijkt die ook meespeelt in zijn nieuwe clip.

Woensdagavond stelde Chris in zaal De Wante zijn nieuwe single Door jou voor samen met een 90-tal aanwezigen. De aanwezigen kregen een glaasje, een versnapering en als toetje méér dan één belegd broodje aangeboden. Tijdens de avond werd ook zijn nieuwe videoclip voorgesteld. Chris hoopt dat deze single nieuwe deuren opent en dat hij met dit nummer misschien wel in de Vlaamse Ultratop 50 geraakt.

De single is te downloaden via de grote streamingplatforms. Een fysiek exemplaar is ook te koop tijdens zijn optredens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.