Camille, Les Truttes en Sam Gooris komen naar Waterbekfestival in Ardooie

Camille Dhont is een van de populairste artiesten van het moment in ons land. In het najaar staat ze vier keer in de Lotto Arena, maar eerst komt ze nog naar Ardooie. © BELGA
Redactie KW

Vorig jaar ging het familiefestival De Waterbek in Ardooie door. Dat was toen één van de eerste grote evenementen na de derde coronagolf. Het gemeentebestuur van Ardooie hoopt dit jaar om de optredens zonder beperkingen te kunnen organiseren. Met enkele kleppers op het programma, zijn de verwachtingen alvast hooggespannen.

Sinds 2018 organiseert het gemeentebestuur van Ardooie een familiefestival in De Waterbek. De bedoeling is om op de unieke locatie optredens aan te bieden, met voor elk wat wils. Deze zomer pakt men op vrijdag 15 juli uit met onder andere Camille Dhondt. De Westvlaamse, die gekend is van onder andere #LikeMe, is zonder twijfel de meest populaire artiest van het moment. Met haar solocarrière scoort ze de ene hit na de andere. Haar liedjes uit de tv-programma’s The Masked Singer en Liefde Voor Muziek komt ze deze zomer in Ardooie brengen.

Sfeermakers

Daarnaast staat met Sam Gooris een echte sfeermaker op het programma. Het fenomeen met de strakke dansmoves zal het podium van De Waterbek onveilig maken met hits als ‘Gloria’, ‘Marijke’, ‘Laat Het Gras Maar Groeien’ en ‘Basket Sloefkes‘.

De partyband Les Truttes passeerde in 2019 al in Ardooie. Wegens groot succes wordt de groep opnieuw naar De Waterbek gehaald, dit keer om hun 25-jarig bestaan te vieren. Als afsluit staat Ardooienaar en huis-DJ Dennis Cartier gepland. Die zal er ongetwijfeld weer voor zorgen dat het terrein collectief aan het dansen gaat.

Naast artiesten op het podium, zet de organisatie ook in op kinderanimatie en sfeerelementen. De ticketverkoop start vandaag. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang. Vanaf 13 jaar betaal je 12 euro voor een ticket. Alle info via www.dewaterbek.be. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.