Cactus Muziekcentrum vergoedt ontgoochelde Robert Plant-fans met 25 euro compensatie

Stralende gezichten tijdens het Cactusfestival. Wellicht stralen ook de fans van Robert Plant binnenkort dank zij een refund. © Alex Vanhee/Belga
Stefan Vankerkhoven

Cactus Muziekcentrum vergoedt na onderhandelingen met het management van Robert Plant en Alison Krauss de ontgoochelde fans met 25 euro voor het afgelaste concert. Op de eerste dag van het Cactusfestival op vrijdag 8 juli in het Minnewaterpark gaven deze musici verstek, omdat deze zangeres haar stem kwijt was door griep. 5.000 festivalgangers komen in aanmerking voor de refund.

Herinner u dat de recenste editie van het Cactusfestival startte met een valse noot. Violiste en zangeres Alison Krauss sukkelde met de griep en was haar stem kwijt, zodat ze haar concert met Robert Plant op het allerlaatste moment afzei. Honderden Led Zeppelin fans dropen ontgoocheld weg uit het Minnewaterpark. Nadien regende het boze reacties van muziekliefhebbers op de sociale media.

Zelf liepen we die avond in het Minnewaterpark een ontgoochelde Brugse fan tegen het lijf. “Potverdorie, ik heb meer dan 60 euro betaald enkel om Robert Plant te zien. Die andere groepen interesseren mij niet. Ik wil mijn geld terug! Of toch minstens tien drankbonnen om de pijn te verzachten…”

Niks aan te doen

Patrick Keersebilck, directeur van Cactus Muziekcentrum, toonde meteen begrip voor de ontgoochelde fans: “Ook ik ben triest, maar we kunnen daar als organisatie niks aan doen. Ook de groep treft geen schuld. Pure pech. Robert Plant en Alison Krauss waren donderdag al in Brugge gearriveerd.”

“De band deed vrijdag nog een soundcheck, er werden twee trailers met materiaal uitgeladen, er leek niks aan de hand. Maar kort voor het optreden bleek Alison haar stem verloren te hebben. Ze heeft de griep. Het is geen corona want haar manager meldde mij dat ze twee keer negatief getest is op corona.”

Refund

Na het festival onderzocht Cactus Muziekcentrum de piste om de ontgoochelde fans tegemoet te komen. Patrick Keersebilck stelt: “Door dit laattijdig annuleren waren we niet meer in staat om nog een vervanger te vinden voor die opengevallen plaats in het programma.”

De onderhandelingen met het management van Alison Krauss en Robert Plant leverden deze week resultaat op: een refund van 25 euro. Wie een dagticket kocht, komt in aanmerking voor deze compensatie. Daarvoor dienen de festivalgangers te mailen naar compensatie@cactusfestival.be, met vermelding van naam, e-mailadres, ordernummer van je ticket en rekeningnummer.

Er werden voor die eerste festivaldag 5.000 tickets verkocht…..

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.