https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cactus en Het Entrepot vinden elkaar voor Brugs concertinitiatief ‘Buiten Spelen’

Ratmosphere mag als laatste ‘Buiten Spelen’.© GF
Ratmosphere mag als laatste ‘Buiten Spelen’.© GF
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Cactus vzw maakt een langverwachte comeback. Nu de coronaregels zoetjesaan wat minder strak aangespannen worden, grijpt het Brugse muziekcentrum, tevens een club, de kans om geïnteresseerden kennis te laten maken met talentvolle inlandse artiesten en bands van de nieuwe generatie.

De optredens vinden plaats op de openluchtevenementensite van de Creatieve Vrijhaven voor jongerencultuur van Brugge. Dit gebeurt volgens de coronaprotocollen die op dat moment van kracht zijn. “Voor muzikanten die op de rand van de doorbraak staan, was het voorbije jaar een opeenvolging van gemiste kansen en tanden bijten”, zegt Patrick Keersebilck, directeur van de Brugse concertorganisatie.

Daarom presenteert Cactus in samenwerking met Het Entrepot, dat zijn evenementensite ter beschikking stelt, zes concertavonden in de openlucht voor een beperkt en zittend publiek. De optredens gaan om 20 uur van start.

Aanstormend talent

Sam De Nef opent de dans op vrijdag 4 juni. De dag erop is Schroothoop aan zet. De locals van VENTILATEUR geven op zondag 6 juni samen met Rosa Butsi al wat ze kunnen. IKRAAN treedt op vrijdag 11 juni aan en Pauwel de dag erna. De Brugse broers Robin (gitaar) en Brecht (drums) Serruys, samen Ratmosphere, en Aster zetten op zondag 13 juni het spreekwoordelijke orgelpunt achter ‘Buiten Spelen’.

Ongenummerde tickets zijn afzonderlijk te koop. Ter plaatse krijg je als bezoeker een tafel toegewezen voor één tot maximum vier personen per bubbel.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.