Burgemeester Francis Benoit en presentator Herbert Verhaeghe maken samen radio

Herbert Verhaeghe en Francis Benoit zullen samen presenteren.© BRU
Herbert Verhaeghe en Francis Benoit zullen samen presenteren.© BRU
Redactie KW

In een laatste rechte lijn naar de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne geniet je op zondag 21 februari van een live radioprogramma in Kuurne. Radiopresentator Herbert Verhaehe en burgemeester Francis Benoit zorgen samen voor entertainment.

Op zondag 21 februari krijgt Kuurne opnieuw enkele uren zijn eigen radiostation. Naast de Kuurnse Top 30 zal er die dag ook ruimte zijn voor diverse reportages. In een laatste rechte lijn naar Kuurne-Brussel-Kuurne zal het alvast genieten worden van een live radioprogramma gepresenteerd door onder meer Kuurnenaar Herbert Verhaeghe. Ook burgemeester Francis Benoit, voormalig Radio 1 – medewerker, kruipt eveneens mee achter de micro.

“Een week voor de koers hoor je de favoriete platen van de Kuurnenaren”, vertelt burgemeester Francis Benoit (CD&V). “Op deze manier willen we the sound of silence doorprikken en doen wat ons verbindt; Kuurne en muziek. Het programma wordt doorspekt met interviews over Kuurne, de koers en muziek en zal live te volgen zijn via een digitale stream en link. Ik roep alvast alle Kuurnenaren op om hun favoriete liedjes door te sturen. Gezien Kuurne een perfecte mix bevat van verschillende culturen en leeftijden ben ik zelf reeds benieuwd welk resultaat dit zal geven in onze muzieklijst. Bovendien kunnen de mensen ook persoonlijk of via hun vereniging deelnemen. De indieners worden dan coronaveilig uitgenodigd om live hun keuze te duiden of leuke anekdote te vertellen bij hun gekozen nummer.”

Deze gelegenheidsochtendshow wordt georganiseerd in samenwerking met Radio On Tour, die met een mobiele radiostudio naar Kuurne komt. Om samenscholingen tegen te gaan, wordt de locatie van de mobile radiostudio niet prijsgegeven.

Wie zijn stem wenst uit te brengen op deze unieke hitlijst kan dit doen tot woensdagavond 22 uur. Het radioprogramma zelf draait zondagmorgen van 9 tot 13 uur via www.radio-on-tour.com/Kuurne-Top-30 .

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier