Bun uit Lichtervelde wint Red Rock Rally

Brecht Vanvyaene, aka Bun, wint de Red Rock Rally.© gf
Brecht Vanvyaene, aka Bun, wint de Red Rock Rally.© gf
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Bun, het soloproject van Brecht Vanvyaene (30) uit Lichtervelde, heeft de Red Rock Rally gewonnen. Hij mag het – virtuele – festival op 1 mei openen. Later op de avond spelen ook Ruby Grace, It It Anita en Sylvie Kreusch.

Red Rock Rally vindt doorgaans plaats in het Brugse Astridpark, maar omwille van de coronacrisis besloten de organisatoren het zekere voor het onzekere te nemen. Het festival vindt dus plaats op 1 mei, maar dan wel zonder publiek. Samen met Villa Bota en Artists Unlimited kan je het ‘LiveStreamFestival’ straks vanuit je woonkamer volgen. Tickets voor de livestream kosten 6,25 euro, de opbrengst gaat naar Live2020, een fonds van en voor de Belgische muzieksector.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Traditioneel opent het festival met de winnaar van de rock rally. Dit jaar koos de jury voor Bun, alias Brecht Vanvyaene uit Lichtervelde. Zijn band bestaat voorts uit gitarist Jelle Reynaert uit Oostnieuwkerke, drummer Stan Van Acker uit Brugge en bassist Jasper Govaerts uit Brugge. Het is een goeie week voor Bun, want woensdag raakte nog bekend dat hij uit 26.000 liedjesschrijvers geselecteerd werd voor de halve finale van de International Songwriting Competition. De jury bestaat uit grote namen als Coldplay, Tom Waits en Dua Lipa.

Bun opent het festival om 17 uur, later zijn er ook optredens van Ruby Grace (18.15 uur), It It Anita (19.30 uur) en Sylvie Kreusch (21 uur). Tickets zijn vanaf 6 maart te koop via www.artistsunlimited.online .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.