Brugse muziekleraar Arnaud De Rouck waagt zich nu ook op solopad

Arnaud De Rouck: “Ik wil niet voor één muzikaal gat te vangen zijn.” © Davy Coghe
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Arnaud De Rouck (35) groeide op in Kruishoutem, tegenwoordig Kruisem. Na het behalen van zijn masterdiploma compositie aan het koninklijk conservatorium van Gent belandde hij in Brugge. Het bleek vruchtbare muzikale grond voor hem, want ondertussen heeft hij een bloeiende praktijk als muziekleraar uitgebouwd.

Arnaud De Rouck is docent songwriting, gitaar, bas en piano. Zijn oudste student is 72, zijn jongste pupil telt zeven lentes.

Als veelzijdig muzikant vond Arnaud De Rouck in zanger Henk Vanhee een compagnon de route om, samen met Thomas De Sauter (bas) en Wesley Decru (drums), de grungeband Mygun boven de doopvont te houden. Enkele maanden nadat ze hun ep via streamingsites prijsgaven, verschenen die nummers zopas op vinyl.

Soloproject Lifve

Tegelijk lanceert De Rouck zijn soloproject dat hij het pseudoniem Lifve meegeeft. “Niet dat ik me met David Bowie wil meten, maar ik ben wel altijd gecharmeerd geweest door de kameleon in hem. Ook ik wil niet voor één muzikaal gat te vangen zijn”, stipt De Rouck aan.

Voor de eerste single van Lifve werkte hij samen met Milla Rovekamp, een tienermeisje uit Die Scone. Zij leent haar stembanden aan Become, een triphopdeun waar de geest van Teardrops van Massive Attack en Kiss from a Rose van Seal doorheen waart.

Singlestijdperk

“Door streamingsites leven we meer dan ooit in een singlestijdperk. Ik ben van plan om met Lifve in een eerste fase drie singles uit te brengen, met aansluitend een album”, aldus Arnaud De Rouck. (SVV)

Info: www.demuziekpraktijk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier