Brugge was weer dé hoofdstad van de klassieke muziek, meer dan 10.000 bezoekers voor Iedereen Klassiek

Brussels Philharmonic in Concertgebouw Brugge – © VRT
Redactie KW

Klara blijft scoren met de succesformule Iedereen Klassiek. Ook dit jaar trokken meer dan 10.000 enthousiastelingen naar Brugge om daar te genieten van de mooiste muziek. Van liefhebbers en kenners tot nieuwsgierigen, jong en iets ouder, het publiek was weer enorm divers. Ook het aanbod was verrassend en gevarieerd, op verschillende locaties en helemaal gratis.

Chantal Pattyn, nethoofd Klara: “Prachtig weer en zoveel enthousiasme voor klassieke muziek. In alle maten en vormen in Brugge. Zelfs dansend op Vivaldi! Dit noem ik een hoogdag!”

Opvallend was dat Iedereen Klassiek er ook dit jaar weer in geslaagd is om, naast mensen die al langer liefhebber zijn, ook een nieuw publiek aan te spreken dat kwam proeven van klassieke muziek.

Voor iedereen iets

Er was dan ook letterlijk voor iedereen iets te beleven. Van magistrale symfonische muziek door Brussels Philharmonic en samen dansen op Vivaldi met Iedereen danst! op de Brugse Markt, over intieme kamermuziek door het Brugse Ryelandt Trio en hemelse gezangen van het Vlaams Radiokoor tot een verrassende West-Vlaamse interpretatie van Mozart met zanger Wannes Cappelle en pianist Nicolas Callot. Brugge opende de poorten voor orkesten, ensembles en solisten. Van jong of te ontdekken talent tot grote namen. Met muziek van Bach tot Pärt. Zowel op de viool en de piano, als op de accordeon, het orgel en de beiaard.

Traditiegetrouw was het Concertgebouw de uitvalsbasis. Maar er waren ook concerten in de Stadsschouwburg, het Conservatorium, de Sint-Salvatorskathedraal, KORF Cultuurcentrum Brugge, op de Markt en in verschillende straten in de Brugse binnenstad.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier