Bosmolens Ommegang dit jaar in een ‘lightversie’ met zomerbar en optredens

De kerktorenworp lokt jaarlijks heel grijpgrage kinderhanden. (foto Frank).
De kerktorenworp lokt jaarlijks heel grijpgrage kinderhanden. (foto Frank).
Wouter Vander Stricht

In het weekend van 24 en 25 juli zal op het Ter Beursplein naast de Heilige Familiekerk op de Bosmolens een zomerbar verrijzen. Er komen tal van optredens, maar ook enkele vaste ingrediënten van de feesten zullen ook bij deze lightversie aanwezig zijn.

Na enkele digitale vergaderingen kon het Feestcomité Bosmolens ook nog eens -weliswaar buiten – echt samenkomen. “Het is altijd wat afwachten hoe groot de bereidheid bij de medewerkers nog is. Vorig jaar waren er al geen feesten, dit jaar zag het er lange tijd naar uit dat het ook niks zou worden”, doet voorzitter Eddy Bral het relaas. “Er hebben enkele mensen om diverse redenen afgehaakt, maar het overgrote deel van de groep zegde ook de medewerking aan de lightversie van Bosmolens Ommegang toe.”

Dit keer geen feestvierdaagse, maar wel activiteiten van zaterdagmiddag 24 juli tot zondagavond 25 juli. “We zullen van het Ter Beursplein een grote, coronaveilige zomerbar maken. Je zal er gewoon kunnen komen genieten van een drankje, maar we zullen er ook een deftig podium plaatsen. Bedoeling is dat er optredens zijn, maar namen kunnen we daar nog niet op kleven. De groepen moeten nu eerstdaags gecontacteerd worden, maar we kijken vooral in de richting van lokale bands. Audiovibes wordt aangezocht om er de muzikale sfeer in te houden tussen de optredens.”

Foorkramers

Ook enkele activiteiten die tot het vaste programma van Bosmolens Ommegang behoren zullen dit keer weer georganiseerd worden. “Op zaterdagnamiddag is er een tekenwedstrijd en kinderanimatie. Op zondagmiddag heb je de kerktorenworp, daarna het aperitief voor de bewoners en de gebruikelijke barbecue. We overwegen ook een gezinsfietstocht, maar dat staat nog niet definitief vast.”

Ook de foorkramers zullen wellicht hun gebruikelijke plaatsje krijgen rond de kerk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.