https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Blankenberge verwelkomt muziekuitgeverij Bernaerts Music

(foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Bernaerts Music, ‘s lands grootste muziekuitgeverij voor harmonie-, fanfare- en brassbandmuziek, neemt binnenkort een nieuwe start in Blankenberge. “We houden van Blankenberge en misschien kunnen we omgekeerd ook wat voor deze stad betekenen”, aldus Frank Bernaerts en Marijke Peeters.

Frank Bernaerts (54) en zijn vrouw Marijke Peeters (38) leven letterlijk voor de muziek. Hun bedrijf, Bernaerts Music, is de grootste onafhankelijke muziekuitgeverij van het land en zelfs enig in Europa. Hun bijna 73.000 klanten zijn verspreid over de hele wereld. “Van de VS tot Taiwan, van Brazilië tot Korea en van Nieuw-Zeeland tot Dubai”, zegt Frank.

Hij herschrijft populaire muziek voor harmonieën, fanfares en brassbands. “Liedjes van topartiesten als Michael Jackson, Lady Gaga en Whitney Houston, en daarnaast heel wat filmmuziek: King Kong, Jurassic Park, The Da Vinci Code… Ook de titelmuziek van de populaire tv-serie Game of Thrones gaat door onze handen, en we zijn best trots op ons contract met Disney”, klinkt het. Zelf volgde Frank Bernaerts al op achtjarige leeftijd notenleer aan de Muziekacademie van Willebroek. Aan het Lemmensinstituut zette hij zijn muziekstudies op professioneel niveau voort en in 1992 stampte hij Bernaerts Music uit de grond. Het bedrijf viert in 2022 dus zijn dertigste verjaardag.

Door de digitalisering zijn we niet langer aan een groot pand gebonden

Frank en Marijke waren al vele jaren tweedeverblijvers in Blankenberge, tot ze er zich drie jaar geleden definitief kwamen vestigen. Het bedrijf bleef voorlopig nog in Willebroek, maar daar komt nu dus verandering in. Vanaf januari zou de wereldwijde webshopverzending vanuit de Molenstraat moeten gebeuren. “Door de digitalisering, die nog in een extra stroomversnelling kwam door de wereldwijde coronaproblematiek, waren we niet langer meer aan een groot handelspand gebonden. De helft van onze productie en omzet wordt nu immers gegenereerd uit digitale producten. We ontwikkelden hier zelfs een eigen software voor”, legt Frank uit.

Nieuw interieur

De zoektocht naar een geschikte locatie liep echter niet van een leien dakje. “In de binnenstad vind je voornamelijk horeca en handelszaken, dus dat was wel een uitdaging. Dit pand, dat voorheen onder meer een yogastudio huisvestte, heeft toch nog een mooie 150m2 oppervlakte en ligt op een prima locatie voor ons bedrijf. Het werd pas in 2017 opgeleverd en is dus quasi nieuw. Toch gaan we het interieur volledig laten strippen.”

Frank en Marijke voelen zich ondertussen al thuis in Blankenberge. “Hier valt altijd wel wat te beleven, en niks leuker toch dan telewerken met zicht op zee? Elke kustgemeente heeft bovendien een fanfare of harmonie. Wie weet kunnen we de komende jaren wel wat betekenen voor deze stad”, zeggen ze. Het bedrijf heeft ook een online webshop en diverse digitale kanalen, zoals een 24/7 internet-radiostation.

Info: www.bernaertsmusic.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.