https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Blankenberge verleidt muziekliefhebbers én wandelaars met ‘Belpop Bonanza’

Schepen Alfons Monte:
Schepen Alfons Monte: "Hier aan zeilmakerij Wittevrongel wordt het verhaal van Jacques Brel en de Askoy II verteld."© WK
Redactie KW

Tijdens de krokusvakantie pakt Blankenberge uit met de gloednieuwe ‘Belpop Bonanza’ stadswandeling. “Ideaal nu er door corona nog altijd niet zoveel te beleven valt en iedereen het wandelen toch ontdekt heeft”, zegt schepen van Cultuur en Toerisme Alfons Monte (N-VA).

Op de Belpop Bonanza stadswandeling ontdek je, door middel van een uitgestippelde lus van 7,5 kilometer, elf bekende en minder bekende stukjes Blankenbergse muziekgeschiedenis. Achter de gevel van zeilmakerij Wittevrongel gaat bijvoorbeeld het verhaal van Jacques Brel en de Askoy II schuil. Aan de bibliotheek wordt dan weer de link gelegd met muzikant Patrick Riguelle, in de Breydelstraat komt de popcornmuziek tot leven. En ook het Blankenbergse verhaal van Marva komt aan bod.

De fiets- en wandelroute werd uitgewerkt door Belpopkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit. “Het duo heeft zich de voorbije maanden helemaal ingewerkt in ons muzikale erfgoed”, weet schepen Monte. Hij is blij met de lancering van de nieuwe wandelroute. “Deze stadswandeling komt echt op een ideaal moment: de coronacrisis houdt ons allen langer in zijn greep dan verwacht, maar niets houdt ons tegen om schatten van eigen bodem te herontdekken. Bovendien bevinden we ons nog steeds in de Week van de Belgische muziek. Reden te meer dus om onze wandelkuiten stevig in te smeren en wat lokale Belpop op te snuiven”, klinkt het.

Nog de hele krokusvakantie lang, en ook daarna gidsen Delvaux en Dewit je langs elf unieke stukjes Blankenbergse muziekgeschiedenis. Al wat je daarvoor nodig hebt, zijn je stapschoenen en een smartphone: op de elf locaties hangt een bordje met een QR-code en achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het routeplan kan je gratis afhalen bij het Infopunt Toerisme (Hoogstraat 2) of downloaden via www.blankenberge.be/de-blazuin .

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.