https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Balthazar meteen op één in Ultra Album top 200

Het nieuwe album ‘Sand’ van Balthazar staat op nummer één in de Ultra Album top 200.© GF
Het nieuwe album ‘Sand’ van Balthazar staat op nummer één in de Ultra Album top 200.© GF
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Het creëren van een hype rond het vijfde album ‘Sand’ van het Kortijks-Gentse vijftal Balthazar heeft zich nu ook afbetaald in de verkoopcijferslijst van de Vlaamse muziekindustrie.

‘Sand’ is deze week de hoogste nieuwkomer in de Ultra Album top 200 en eist meteen de eerste plaats op. Het is niet de eerste maal dat Balthazar zich de koppositie in deze chart toe-eigent. Het lukte eerder met hun tweede album ‘Rats’ (2012) en hun vierde cd ‘Fever’ (2019). Hun twee andere platen bleven steken op plaats dertien (‘Applause’, in 2010) en plek twee (‘Thin Walls’, in 2015).

De voorbije maanden werd een heuse machinerie in stelling gebracht om ‘Sand’ in pole postition te krijgen voor de Ultra Album top 200. Zo loste platenfirma Play It Again Sam (PIAS) maar liefst vier teasers. Zo gingen ‘Halway’, ‘Losers’ en You won’t come around’ de single ‘On a Roll’ van voornoemd album vooraf. Bij dit laatste nummer hoort trouwens een videoclip die gedraaid werd in het Brugse NH Hotel.

Tweemaal in Lotto Arena

Of Balthazar deze zomer op festivals te zien zal zijn, hangt grotendeels af van de evolutie van het bekende coronavirus Covid-19. Voor het najaar heeft het management van de band al een Europese tournee in elkaar gestoken. Hierbij staan ze tweemaal in de Lotto Arena in Antwerpen geboekt. Hun show op vrijdag 26 november verkocht Balthazar in één dag uit. Daarom werd een tweede concert op donderdag 25 november op dezelfde locatie ingepland. Hier zijn wel nog tickets voor.

In ‘De Afrekening’, de wekelijkse lijst met de dertig favoriete nummers van luisteraars van Studio Brussel, speelde Balthazar dit weekend zijn koppositie kwijt. In de vijftiende week zakt de single ‘Losers’ een plaatsje en moet deze catchy tune laten voorgaan door ‘Surface’, de jongste single van de neo new wavers en voormalig laureaten van Humo’s Rock Rally Whispering Sons.

(svv)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten