Balthazar en Arno domineren hitlijsten luisteraars Radio 1 en Studio Brussel

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De West-Vlaamse muzikale hoogconjunctuur werd nogmaals onderstreept door nummer één-noteringen voor ‘Hourglass’ en ‘Solo Gigolo’.

Dit weekend kon je naar de Vox top 30 op Radio 1 luisteren en De Afrekening op Studio Brussel. Lijstaanvoeders van de Vox top 30 zijn Arno Hintjens en pianist Sofiane Parnart. De single ‘Solo Gigolo’ uit Hintjens’ zestiende soloalbum ‘Vivre (Parce que – La Collection)’ stemden de luisteraars van Radio 1 naar de eerste plaats.

Verder in de top 10 van Vox is er een zevende plaats weggelegd voor de Aphrodites Child-cover van ‘The Four Horsemen’ door Isolde, de in Brugge geboren drumster die het meeste bekendheid geniet van haar slagwerk bij Daan. ‘The Wrong Place’ van Geike Arnaert en Hooverphonic staat op tien. Voorts komen we nog Arsenal (‘Animal’ op zeventien), Absynthe Minded (‘Saved along The Way’ op 20) en Balthazar (‘Hourglass’ op 25) in de Vox top 30 tegen.

Balthazar is een stuk populairder bij de luisteraars van Studio Brussel. Hun votes bezorgt Maarten De Voldere, Jinte Deprez en co een nieuwe nummer één in De Afrekening met datzelfde ‘Hourglass’. Een opsteker voor de band aan de vooravond van de release van de concertfilm meets performance video ‘Sand Castle Tapes’ aanstaande donderdag 3 juni. Een voorproefje vind je hier: https://www.facebook.com/balthazarband/videos/1859040894263991 .

Ook in deze lijst vinden we nog West-Vlaams acts terug. DIRK. bezet plaats zes met ‘Kombat Shoes’. Mooneye plek negen met ‘Fix the Heater’ en Absynthe Minded stek 26 met ‘‘Saved along the Way’.

West-Vlaanderen boven, alwèèr.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.