Bach Academie Brugge vindt ondanks corona toch plaats in het Concertgebouw

Robin Verheyen is te gast in het Concertgebouw in Brugge. (Foto BR/Concertgebouw)
Stefan Vankerkhoven

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Concertgebouw Brugge kondigt aan dat het jaarlijkse succesvolle festival Bach Academie Brugge toch zal kunnen plaatsvinden. Weliswaar in een licht aangepaste maar volwaardige editie met beperkte capaciteit en conform de huidige coronamaatregelen.

De twaalfde Bach Academie Brugge kijkt voorbij de grenspalen van Bachs leven, terug naar zijn voorvaders en inspiratiebronnen en (ver) vooruit naar 20e-eeuwse echo’s. Het festival pendelt daarmee tussen Buxtehude, Bach en Berio, in een reis van gelijkgestemde grensverleggers.

Zoals steeds biedt de Bach Academie naast het meesterschap van Philippe Herreweghe en zijn Collegium Vocale Gent ook plaats aan jongere artiesten als jazzsaxofonist Robin Verheyen, violiste Elicia Silverstein en traverso-speler Toshiyuki Shibata.

The Bach Riddles

Zo brengt Robin Verheyen The Bach Riddles in de kamermuziekzaal : een jazzadaptatie van Bachs Musicalischer Opfer tot een geïmproviseerde suite in elf delen. Het Brugse platenlabel W.E.R.F-records bracht onlangs een cd uit met deze Bach Riddles.

De Bach Academie Brugge vindt tussen 19 en 23 januari 2022 in het Concertgebouw plaats.

Het volledig programma kan je vinden op www.concertgebouw.be/bachacademie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.