Arsenal gaat dansend de zomer in

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Na ‘Animal’ is ‘The Rise and Fall’ de tweede single uit het eind april verschenen zevende album van Hendrik Willemyns en diens muzikale compagnon John Roan.

Hoe moet het nu verder met ons? Die vraag vormt voor allicht heel wat koppels die twintig jaar bij elkaar zijn een uitnodiging om een balans van hun relatie op te maken. Ook uitgeweken Torhoutenaar Hendrik Willemyns en John Roan gingen na iets meer dan twee decennia Arsenal ( http://www.arsenal-music.com/ ) die uitdaging aan.

Die resulteerde in een tweeluik dat de titel ‘The Rhythm of the Band’ meekreeg. Naast een nieuwe plaat betreft het en driedelige tv-serie die Canvas uitzond en die je nog via VRT NU kan bekijken.

Nigeria

Willemyns trok de kar, want hij concipieerde zowel het album als de tv-serie, waarvoor hij zowat de halve wereld afreisde. Hij trok ook naar het broeierige Lagos in Nigeria. Daar nam hij ritmes op en die verwerkte hij in de nieuwe Arsenal-single ‘The Rise and Fall’, waar de Gentse Paulien Mathues haar stembanden aan leent.

Het resultaat is een nummer met een dubbele bodem: bijzonder dansbaar, met tekstuele angels: ‘Pushing it forward, pulling it back/The Rush of Release, the Thrill of Attack/Holding the Beat in the Palm of my Hand/I can measue the Rise, the Fall, the Rhythm of the Band.’

Arsenal geeft deze zomer verschillende optredens, maar daar zijn – voorlopig – geen gigs in onze provincie bij.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.