Amenra tussen rust en razernij

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De epische nieuwe single van de Kortrijkse postmetalband ‘Voor immer’ klokt af op – jawel – 12 minuten en 45 seconden. Een nieuw artistiek hoogtepunt in hun al indrukwekkende carrière.

De eerste acht minuten van de tweede single uit het op stapel staande album ‘De Doorn’ verlopen bijzonder sereen, laten zich beluisteren als verstilde schoonheid. Aangedreven door een kalm meanderende gitaar declameert zanger Colin H. van Eeckhout een poëtische tekst met behoorlijk wat van donkerte doortrokken versregels.

Vulkaanuitbarsting

Op 6 minuten en 43 seconden begint de voorman van Amenra te zingen. “Er is liefde en licht/Maar ik houd de ogen dicht/Voor immer alleen.” Het blijkt een opmaat naar een eruptie van geluid, het auditief equivalent van een vulkaanuitbarsting. Van Eeckhout kan niet anders dan schreeuwen om boven die muzikale woestheid uit te torenen. Hij is nauwelijks verstaanbaar, maar op het internet circuleert al een tekstvel van ‘Voor immer; handig.

“Ten Goede/Ten Gronde/Verblijdt!/Te Ruste/Wel te Ruste.” Niet helemaal, want wij kijken alvast reikhalzend uit naar de eerste Nederlandstalige plaat van Amenra. Die verschijnt op het onafhankelijke Amerikaanse platenlabel Relapse Records. Nog twee weken wachten, want de release staat gepland voor vrijdag 25 juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten