Amenra gaat uniek zomerconcert in thuisstad Kortrijk livestreamen

© gf
© gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Amenra, de metalband rond de van Marke afkomstige frontman Colin H. Van Eeckhout, zal op 12 december een concert streamen dat ze in Kortrijk opnamen. De groep kondigt voor de herfst van volgend jaar ook een Europese tournee aan samen met de Japanese band ENVY en de uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige celliste Jo Quail.

Opvallend: ons land komt in het tourschema van Amenra niet voor. Niet getreurd: onder het motto ‘Le Cercle’ gaat de post- en doommetalband op zaterdag 12 december om 20 uur een concert livestreamen dat ze afgelopen zomer in een weide in hun homebase opnam.

Drone

Het was een bijzonder optreden, want de leden van Amenra speelden hun jongste studioalbum ‘Mass VI’ (2017) integraal. Het zou tevens het laatste concert zijn met bassist Levy Synaeve. De opnames werden gemaakt met een drone, zodat je een goed beeld krijgt van deze unieke gig en de bijzondere locatie.

Tickets voor de livestream kosten tien euro en zijn verkrijgbaar via deze link .

Ondertussen kijkt Amenra al naar volgend jaar. Dan kan je ze in onze provincie live zien in het Concertgebouw Brugge. Daar brengen ze op donderdagavond 8 april 2021 een livescore bij ‘De Spiegel’, een film van de overleden Russische cineast Andrey Tarkovski. Op zondag 30 mei 2021 staan ze geprogrammeerd op de Waregemse Metal Days. (svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier