Ambi John presenteert nieuwe cd: “We blazen bekende nummers nieuw leven in”

Jean-Pierre Van Steenkiste, John Mahieu (Ambi John) en Gery Vanspeybrouck denken al aan een volgende cd. © Foto Coghe
Redactie KW

Entertainer en zanger John Mahieu van café Ons Huis bracht onlangs samen met gitarist Jean-Pierre Vansteenkiste en keyboardspeler Gery Vanspeybrouck de cd ‘Nostalgie met Ambi John’ uit. De cd werd voorgesteld tijdens een tweedaagse vol optredens van lokale talenten.

“Ambi John is mijn artiestennaam”, gaat John Mahieu (56) van start. “Met deze cd proberen we gekende hits van vroeger die een beetje in de vergetelheid zijn geraakt, zoals bijvoorbeeld De laatste dans van Anja, nieuw leven in te blazen. Uiteraard geven mijn orkest en ik er onze eigen interpretatie aan.”

“Maar eigenlijk ben ik met deze cd niet aan mijn proefstuk toe. In 2016 jaar bracht ik er al een uit onder de titel Mijn eerste ambiance. Dat was toen nog zonder de muzikanten Jean-Pierre Van Steenkiste, die ooit nog in het orkest van Corry Konings speelde, en Gery Vanspeybrouck met wie ik nu Nostalgie met Ambi John heb opgenomen”, vertelt John.

Optredens

De voorstelling van de nieuwe cd was eigenlijk al vele maanden geleden gepland, maar corona stak ook hier een stokje voor. “Nu kon het wel. We hebben er een tweedaagse voorstelling met liveoptredens van verschillende artiesten van gemaakt”, glimlacht de entertainer/zanger.

“We proberen ook elke zondag een liveoptreden te brengen in ons cafeetje. Vaak zijn er bekende namen. Zo stonden Tina Rosita en Marina Wally hier onlangs al eens op het programma. Salim Segers en Steve Tielens hebben we al geboekt voor de komende weken”, blikt de entertainer/zanger al even vooruit.

“Eind dit jaar willen we een tweede cd lanceren”

“Maar we treden zelf ook op buiten de muren van Ons Huis. Zo staan we op zaterdag 6 november op het programma van een Rode Neuzenactie in Lombardsijde. We voorzien een bus en voor 25 euro kan je mee voor een all-inarrangement. We werden eveneens gepolst door de organisatoren van de Tramstatiefeesten en misschien zijn we daar ook wel te zien”, aldus Ambi John.

“We zijn nu ook van plan een tweede cd op te nemen en mikken voor de lancering daarvan op het einde van dit jaar. Hopelijk strooit corona geen roet in het eten. De pandemie maakt het plannen ontzettend moeilijk.”

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier