https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Affiche van driedaags festival BuikRock raakt stilaan compleet: van De Kreuners tot Niels Destadsbader

Wim Buyck en Henk Verbeke zijn de stuwende krachten achter het driedaags muziekfestival BuikRock. (foto DRD)
Wim Buyck en Henk Verbeke zijn de stuwende krachten achter het driedaags muziekfestival BuikRock. (foto DRD)
Redactie KW

De affiche van het festival BuikRock is zo goed als rond. “De tweede editie, die plaatsvindt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus, heeft alles om een topper te worden”, klinkt het overtuigd bij de organisatoren. “We zijn vooral opgetogen dat alles weer een beetje normaal zal kunnen verlopen.”

We spreken af met Wim Buyck en Henk Verbeke, de twee stuwende krachten achter BuikRock. Ze stralen beiden. “Zonnig weer, een terrasje, een frisse Stella in de hand van een van onze partners en vooral de bevestiging dat ons muziekfestival, na een jaar onderbreking, effectief zal kunnen plaatsvinden… Dat kun je toch niet anders dan glunderen,” steekt Wim Buyck van wal.

“De eerste uitgave van Buikrock in 2019 was meteen een schot in de roos. Er was een ruime publieke belangstelling, de artiesten ontgoochelden niet en er was een schitterende ambiance. Een tweede editie kon niet uitblijven, zou nog straffer worden, maar corona gooide roet in het eten. Het ging in 2020 een tweedaagse worden. De line-up was helemaal klaar maar uiteindelijk kwam er niets van in huis.”

Sterke affiche

“Dit jaar steken we nog enkele tandjes bij en staan er liefst drie festivaldagen op het programma”, gaat Henk Verbeke verder. De festivalweide in de Tapuitstraat is opnieuw the place to be . Op zaterdag 27 augustus brengen we Def Value (de groep van zanger-frontman Marino Dendooven), De Kreuners, Bart Peeters en ‘t Hof van Commerce. Zaterdag hebben we achtereenvolgens Bram & Lennert, Metejoor, Jebroer, Emma Bale, Laura Tesoro, Natalia, Niels Destadsbader en Les Truttes.”

“Op zondag trekken we nog resoluter de kaart van de meezingers. Jérémie Vrielynck, net als Niels Destadsbader ook uit Deerlijk, geeft de muzikale aftrap. Daarna is het de beurt aan Willy Sommers, Christoff en Mama’s Jasje. André Hazes speelt die dag ook de pannen van het dak en recent konden we daar met Clouseau nog een topact aan toevoegen. Buikrock 2021 wordt ongetwijfeld een festival met voor elk wat wils. De ideale afsluiter van de zomervakantie.”

Coronaveilig

“Het is geen sinecure om een dergelijk massa-evenement in goede banen te leiden”, stelt Wim Buyck. “Maar we waren wat blij toen we te horen kregen dat er in ons land weer grootschalige evenementen (tot maximaal 75.000 bezoekers, red.) mogen georganiseerd worden. Er worden wel enkele bijkomende maatregelen opgelegd. Deelnemers aan grote evenementen moeten al twee weken volledig gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test van maximum 72 uur oud kunnen voorleggen. We zullen ook mensen mogen toelaten die hier niet aan voldoen als ze ter plaatse een sneltest afleggen.”

“We zullen een testcentrum moeten inrichten wat ongetwijfeld voor een grote extra financiële kost zal zorgen. Maar alles voor de veiligheid en de gezondheid van onze festivalbezoekers. We zullen alles in het werk stellen om alles zo coronaproof mogelijk te laten verlopen. Het luik catering was tijdens de eerste editie ver van ideaal en krijgt een volledig nieuwe invulling. Zaterdag is de VIP voorbehouden voor onze partners. Vrijdag en zondag gaan we die plaatsen verkopen. Als de weergoden wat mee willen, moeten het drie topdagen worden in Deerlijk.” (Rik Devos)

Info: www.buikrock.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.