Absynthe Minded en Dijf Sanders bevestigd voor Gent Jazz

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De Bijlokesite in de Arteveldestad maakt zich opnieuw op voor tien dagen livemuziek.

Uitgeweken Vichtenaar Bert Ostyn en zijn muzikale kompanen staan geprogrammeerd op vrijdag 16 juli. Het gaat om een Gentse festivaldag waar ook opener Loverman en de ingeweken Nederlandse Eefje De Visser present tekenen.

De bekendheid van Ostyn kreeg een flinke boost door zijn deelname aan het populaire VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’. Dit viel te merken aan de goede verkoopcijfers van ‘Saved along the Way – The Best of’, de compilatie-cd van Absynthe Minded die hoge toppen scheerde in de Ultra Album top 200.

Mantra-achtige techno

Uitgeweken Bruggeling Dijf Sanders wordt wel eens als “het best bewaarde geheim van de vaderlandse muziekscene’ omschreven. Voor zijn jongste album ‘Puja’, die door de muziekpers met lof werd overladen, reisde hij naar Nepal af. Daar maakte hij opnames van zowel lokale muzikanten als rappende priesters.

Terug thuis ging Sanders met dat geluidsmateriaal aan de slag. Het resultaat wordt door sommigen omschreven als elektronische jazz en door anderen als mantra-achtige techno. Op Gent Jazz staat hij geprogrammeerd op zaterdag 17 juli, net voor STUFF.

Vlaanderen boven

Voorts zet Gent Jazz vooral in op talent van eigen bodem. Zo werden onder meer TaxiWars (met dEUS-zanger Tom Barman), Naima Joris, Wim Mertens, Jeff Neve, Lady Linn (in duo), blackwave, TheColorGrey en Nordmann vastgelegd door de organisatoren.

Om een festivalavond bij te wonen op Gent Jazz betaal je 39 of 44 euro. Tickets zijn enkel te koop via www.gentjazz.com , waar je ook het volledige programma terug kan vinden. Kinderen jonger dan twaalf jaar komen erin tegen betaling van twaalf euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.