Stephen Lodewyck wordt nieuwe directeur In Flanders Fields Museum Ieper

Stephen Lodewyck (rechts) is de nieuwe directeur van In Flanders Fields. © gf
Redactie KW

Stephen Lodewyck wordt de nieuwe directeur van het In Flanders Fields Museum Ieper. Hij werd geselecteerd door een jury met interne en externe leden. De raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Musea bevestigde zijn aanstelling. Hij start op 1 augustus in opvolging van Piet Chielens die met pensioen gaat.

Stephen Lodewyck (45) is licentiaat in de politieke wetenschappen, optie internationale betrekkingen (UGent) en kwam als meest geschikte kandidaat uit de aanwervingsprocedure met een extern assessment. Zijn kennis en ervaring als projectmanager “Feniks, de wederopbouw van de Westhoek na WOI” en als programmacoördinator “100 jaar Groote Oorlog in de Westhoek”, beide bij Westtoer, gaven de doorslag bij de keuze van de nieuwe directeur door de jury. Tot 1 augustus is Stephen nog manager Duurzaam herstel bij Westtoer (Autonoom Provinciebedrijf).

Met zijn kennis en ervaring is het museum in goede handen om ook de komende jaren nieuwe uitdagingen aan te gaan

“Ik ben blij met de keuze van de jury om Stephen Lodewyck aan te stellen als nieuwe directeur van het IFFM. Met zijn kennis en ervaring is het museum in goede handen om ook de komende jaren nieuwe uitdagingen aan te gaan. Uiteraard wil ik Piet Chielens bedanken die 25 jaar lang de functie als coördinator van het IFFM met veel toewijding en professionalisme heeft uitgeoefend en het museum heeft uitgebouwd tot wat het vandaag is”, voegt Dimitry Soenen, schepen voor Musea en voorzitter AGB Musea, toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier