Sincfala, het museum van de Zwinstreek in Heist, krijgt een nieuwe naam: HEY Knokke-Heist

Absoluut pareltje wordt uiteraard de nieuwe hal. © DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Precies twee jaar geleden werd de laatste hand gelegd aan het nieuwe gebouw van Museum Sincfala in Knokke-Heist. Maar net op dat moment brak ook corona uit.

De dienst Erfgoed maakte gebruik van de verplichte sluiting om het volledige aanbod van Sincfala aan te pakken. Met HEY Knokke-Heist wil het belevingscentrum iedereen aanspreken die een blik wil werpen op de geschiedenis, het heden, maar ook de toekomst van de prachtige kustgemeente.

Het museum krijgt ook een nieuwe naam: HEY Knokke-Heist! Met de nieuwe naam van het belevingscentrum krijgt de bezoeker meteen een welkomstgevoel. Met HEY wil het gemeentebestuur dat een ruim publiek zich aangesproken voelt om langs te komen en het verleden en toekomst van de gemeente te ontdekken. Vanuit de centrale museumtuin zal de bezoeker verschillende gebouwen kunnen bezoeken, die elk een ander thema belichten.

Nieuwe hal

Absoluut pareltje wordt uiteraard de nieuwe hal, waar er unieke museale technieken worden gebruikt om bijzondere objecten en bekende plekken te laten ontdekken. En laat dat net hetgeen zijn wat ook in de nieuwe huisstijl terugkomt.

Het logo van HEY wordt telkens gebruikt als venster om te kijken naar het Knokke-Heist van toen, nu en straks. Een frisse kijk op een rijke geschiedenis, de boeiende kustgemeente zoals het nu is en de verrassende toekomst.

De opening is voorzien op zondag 26 juni. Komende zomer zal iedereen gratis het belevingscentrum HEY Knokke-Heist kunnen bezoeken. Hou zeker hey.knokke-heist.be in de gaten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.