Museum MMP1917 zet stevig in op beleving dankzij subsidie van 100.000 euro

De projectkost wordt geraamd om 200.000 euro, waarvoor de subsidie al de helft kan financiëren. © ZB
Redactie KW

Het provinciebedrijf Westtoer en de provincie West-Vlaanderen kennen een aantal musea middelen toe om de beleving in musea te versterken. Een van de musea is het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke.

“In het kader van deze projectoproep maakten we een dossier op om onze huidige cinemaruimte te gaan vernieuwen tot een immersieve ruimte. Dit om het verhaal van de slag bij Passendale uit 1917 nog belevingsgerichter en innovatiever aan onze bezoekers aan te kunnen bieden. De voorziene projectkost wordt geraamd op 200.000 euro zonder btw waarvan de provincie 100.000 euro aan subsidies toekende. Het is een belangrijke bijdrage om dit project te kunnen gaan realiseren. We zijn het provinciebestuur en Westtoer dankbaar voor de toegekende steun”, aldus bevoegde schepen Joachim Jonckheere en voorzitter van het MMP1917.

“Musea worden op vandaag steeds meer uitgedaagd om bezoekers niet enkel te informeren, maar ook om hen een prikkelende ervaring te bezorgen. Zowel jong als oud moeten op een toegankelijke en laagdrempelige manier het verhaal van de slag bij Passendale kunnen ontdekken bij ons. De bedoeling is dat ze hierdoor ook kunnen stilstaan bij de gevolgen van de oorlog, voor mens en maatschappij. Met dit project als hefboom willen we nadenken over een verregaandere vernieuwing van ons museum. Een herdefiniëring van onze verhaallijnen met respect voor de huidige uitstraling van ons museum is daarbij het uitgangspunt.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier