Museum Eperon d’Or gooit de deuren opnieuw open

Museum Eperon d’Or.© gf
Museum Eperon d’Or.© gf
Redactie KW

In tegenstelling tot andere musea gooit Eperon d’Or vanaf dinsdag opnieuw de deuren open. “Het museum is er klaar voor”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

“We willen iedereen de kans geven om cultuur op te snuiven en te proeven van de rijke collectie van het museum. Iedereen snakt naar mogelijkheden om te ontspannen”, verduidelijkt de schepen. “Vanaf dinsdag 1 december zetten we daarom de deuren weer open voor individuele bezoekers en voor gezinnen. Het volledige museum is toegankelijk en voor gezinnen met kinderen is er een familieparcours.”

“Per tijdsslot van een half uur laten we tien bezoekers toe die het museum een uur tot anderhalf uur kunnen verkennen” , aldus conservator Hilde Colpaert. “Er moet wel gereserveerd worden, wat zowel via de website als telefonisch mogelijk is.”

Geen jaarlijkse sluiting

In tegenstelling tot de voorbije jaren is er in januari geen jaarlijkse sluiting. “Die twee weken worden normaal gezien gebruikt voor de grote schoonmaak en om enkele belangrijke wijzigingen te doen in de vaste museumopstelling. Dat is belangrijk voor de conservatie van bepaalde collectiestukken. In het depot hebben we duizenden stukken en door de jaarlijkse aanpassing blijft de museumopstelling verrassend voor de bezoeker. De aanpassingen zullen nu stap voor stap gebeuren”, zegt Hilde Colpaert.

Gidsbeurt met livestream

Na de eerste succesvolle rondleiding met livestream komt er sowieso een vervolg. “Op zondag 20 december zetten we het schoenendeel van het museum in de kijker via een livestream die op de Facebookpagina van Eperon d’Or kan gevolgd worden”, zegt schepen Kurt Himpe. “Om 17.30 uur gaat de livestream van start en er is ook een machinedemonstratie voorzien.” (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.